De culinaire werkplaats Amsterdam
RestaurantHet restaurantgedeelte van de culinaire werkplaats in Amsterdam is helaas tot nader bericht gesloten door persoonlijke omstandigheden.
Lees ook:
De culinaire werkplaats is een eigenzinnig en uniek eetinitatief. Gevestigd tegenover het cultuurpark Westergasfabriek in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De initiatiefnemers Marjolein Wintjes (food conceptualist, verhalenverteller) en Eric Meursing (3d ontwerper, chef) willen mensen inspireren om op ’n speelse manier naar het bord van de toekomst te kijken.
De culinaire werkplaats is een ontwerpstudio voor eigentijdse eetconcepten en eetverhalen op ’t snijvlak van eten & kunst. Aan de hand van steeds wisselende inspiratiebronnen zoeken Marjolein en Eric naar nieuwe smaakcombinaties, texturen, en nieuwe manieren van eten. De ene keer bepalen ‘de verborgen talenten van zwart’ hun keuze voor ingrediënten, vorm, smaak en presentatie. De andere keer kunnen dit ‘hollandse meesters’ of ‘de essentie van water’ zijn.
Hierbij is de hoofdrol altijd weggelegd voor groente, fruit en bijzondere granen.
Eetinspiratie
Een aantal dagen per week kun je in het restaurantgedeelte aanschuiven voor een zogenaamde eetinspiratie. Dit is een eetervaring voor al je zintuigen met interactieve momenten. Een eetinspiratie bestaat altijd uit 5 gangen (3x hartig, 2x zoetig). En wordt voorafgegaan door ’n sneak peek. Ieder thema heeft als finishing touch bijpassende (non-)alcoholische cocktails.
Bij de culinaire werkplaats kun je…
- Aanschuiven voor een eetinspiratie.
- Een eetverhaal of maatwerk eetinspiratie laten bedenken en maken.
- Eeelnemen aan ’n lazy sunday afternoon tasting.
- Zelf je handen uit de mouwen steken. Bijvoorbeeld tijdens ’n workshop high-end vegan. Met extra aandacht voor het opmaken van borden.
- De studio reserveren voor ’n bijeenkomst die vraagt om een out-of-the-box setting.
- Een food installatie of catering op lokatie laten verzorgen als je een avontuurlijke, uitdagende vraag hebt.
Naast smaak en inspiratiebron bepalen ten minste twee van de volgende criteria de keuzes voor ingrediënten, producten en leveranciers:
- diervriendelijk
- kleinschalige of biologische teelt
- direct trade
- fairtrade
- seizoenen
- afstand
- persoonlijke gezondheid
Het restaurant is beloond met de titel ‘het beste Benelux groente restaurant 2011′. En door Max Havelaar met het gouden dienblad voor Fairtrade@work. Marjolein’s begrafenisbrood, onderdeel van haar concept emotiebrood, is genomineerd voor de Yarden Stimulans.
Openingstijden restaurant de culinaire werkplaats
do, vr, za: 18:00 – 23:00 uur
zo: 13:00 – 22:00 uur
Kijk op puuruiteten.nl/agenda voor de actuele eetinspiratie van de culinaire werkplaats.
Buiten openingstijden: op afspraak open voor groepen vanaf 15 personen.
Reserveren is gewenst. Het aantal zitplaatsen is beperkt om food waste te voorkomen. De culinaire werkplaats houdt graag rekening met speciale dieetwensen. Geef je dit minimaal 1 dag van tevoren door?
Openingstijden art space (tijdens exposities, check website)
za en zo: 13:00 – 18:00 uur
Buiten openingstijden: op afspraak open voor groepen vanaf 5 personen.
Tijdens openingstijden restaurant uitsluitend toegankelijk voor gasten van het restaurant.
Vegetarische restaurants in Nederland
Vegetarische restaurants waar je ook biologisch eet >>
Puur! uit eten in Amsterdam
Meer biologische restaurants in Amsterdam >>
Duurzame producten
geen gebruik van vlees of vis en nauwelijks zuivel, eieren en kaas, 65% biologische groenten/fruit, 100% biologisch of fairtrade: honing, koffie en thee, alle granen, peulvruchten, rijst, meel, oliën, alle wijn, bier, prosecco, zuivel, eieren en kaas zijn biologisch, chocolade is biologisch en fairtrade, kraanwater, ecologische schoonmaakproducten, bestek is 90% tweedehands, meubilair: gedeeltelijk vintage / gerecyclede materialen, milieuvriendelijke verf, genomineerd voor 'Puurste Restaurant van Nederland 2012'
Adresgegevens
Fannius Scholtenstraat 10hs
1051 EX Amsterdam
Telefoon
06 54 64 65 76
Website
deculinairewerkplaats.nl