De Veldkeuken Bunnik
RestaurantIn het hart van landgoed Amelisweerd is in het in 2014 met zorg gerestaureerde koetshuis de Veldkeuken gevestigd. ’s Zomers zit je heerlijk op het terras aan de Kromme Rijn. ’s Winters is het goed toeven bij het knapperende vuur van de houtkachel of aan één van de robuuste houten tafels.
Filmje van de Veldkeuken in één minuut
Bekijk het filmpje van Puur! uit eten bij de Veldkeuken in één minuut!
100% vegetarisch en biologisch restaurant Utrecht
De 100% biologische keuken met eigen bakkerij gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek. Bij voorkeur van de naastgelegen eeuwenoude moestuinen, die wordt beheerd door de biologisch-dynamische tuinderij Amelis’Hof en biologische tuinderij de Volle Grond.
Je kunt bij de eigenaren van De Veldkeuken, Juliette Borggreve en René van der Veer, terecht voor een lekkere espresso of cappuccino, taart uit eigen bakkerij, een lunch met soep en quiche. Op reservering voor een uitgebreide high tea, en van april tot november ook voor diner. Natuurlijk met zelf gebakken zuurdesembrood, wat ook te koop is in de broodkast.
Je bezoek aan de Veldkeuken maak je nog leuker door direct Museum Oud Amelisweerd te bezoeken. De kassa en de winkel van het museum zijn ook in het koetshuis gevestigd. Hier vind je ook informatie over de rijke natuur en cultuurhistorie van het landgoed. Vergeet in de zomer niet je boodschappen te doen bij de tuinwinkel van Amelis’Hof! De aardbeien zijn berucht…
De Veldkeuken beschikt ook over een aantal mooie vergaderruimtes in het koetshuis. Groepen die zich tijdens een ‘heidag’ ook willen verdiepen in het landgoed of het museum zijn welkom. Toegang tot het museum is altijd inbegrepen in de prijs. Uiteraard serveert de Veldkeuken een heerlijke landgoedlunch en is het ook mogelijk af te sluiten met een borrel of diner. Regelmatig zijn er speciale arrangementen met het museum of een ander landgoedbedrijf.
Zelfgemaakte soorten jam, chutney, honing en appelsap uit eigen boomgaard en vers gebakken biologisch brood worden verkocht om mee naar huis te nemen.
Kookboek de Veldkeuken
Bekijk het fotoverslag van de boekpresentatie van het kookboek de Veldkeuken.
Lees ook:
Openingstijden de Veldkeuken in Bunnik
april t/m oktober:
di t/m zo: 10:00 – 21:00 uur
november t/m maart:
di t/m vr: 10:00 – 17:00 uur
za en zo: 10:00 – 18:00 uur
Duurzame producten
geheel vegetarisch, alle ingrediënten zijn biologisch: De Veldkeuken heeft het 100% EKO-certificaat, daarnaast fairtrade koffie, hagelslag en zuidvruchten, streekproducten, groene stroom, eco schoonmaakproducten, biologische / fairtrade kleding, meubilair FSC-hout
Jeannette van Mullem: “Beste Anne Marie, Neem je contact op met de Veldkeuken? Zij kunnen je vraag het beste beantwoorden. Hierboven vind je hun contactgegevens. Alvast veel plezier met het vieren van je verjaardag!”
Anne Marie: “Ik ben benieuwd of ik bij jullie mijn 60ste verjaardag kan vieren met een lunch of high tea voor 25 mensen?”
Jeannette: “Hoi Matthies, wil je zelf contact opnemen met de Veldkeuken, bv. via de telefoon? Je reactie komt nu bij Puur! uit eten terecht. Geniet van de lekkere taart straks : )”
Matthies van Wijk: “Beste Veldkeuken, Ik zou graag bij jullie taart willen bestellen voor 12 personen (dus om mee te nemen). Is dat mogelijk? Ik denk dan aan 2 verschillende smaken.”