Budget Vegan in 30 minuten

Nieuws
Naar item

Budget Vegan in 30 minuten

Meer dan 100 plantaardige budgetrecepten snel op tafel. Dat belooft Budget Vegan in 30 minuten. Puur! was al fan van het kookboek Budget Vegan Eenpansgerechten. Deze opvolger spreekt ons ook zeker aan. Snel, gezond, plantaardig én goedkoop lekkere recepten bereiden? Daar kun je toch alleen maar ja tegen zeggen.

Budget Vegan in 30 minuten geeft nog meer dan het belooft. Niet alleen recepten die binnen 30 minuten klaar zijn, er is ook een hoofdstuk ‘klaar binnen 15 minuten’. Verder vind je de gerechten ‘alles in één pan’, ‘een beetje bijzonder’ en ‘snelle zoetigheden’. Het kookboek begint met tijdbeparende tips en wat handig is om je voorraadkast te hebben.

Recepten uit Budget Vegan in 30 minuten

Puur! deelt alvast een voorproefje met drie recepten uit Budget Vegan in 30 minuten:

  1. Linzen-tomatenstoofschotel
  2. Noedelsoep
  3. Zoete aardappels met salsa verde

1. Linzen-tomatenstoofschotel

LInzen-tomatenstoofschotel budget vegan 30 minuten kookboek

Deze budgetvriendelijke, verwarmende stoofschotel is zo snel in elkaar te draaien dat je genoeg tijd zult hebben om te ontspannen of om een lading knapperig brood te snijden, waarmee je in de stoofschotel kunt dippen.

Hoe maak je deze plantaardige stoofschotel?

voor 2 tot 3 personen

  • 1 el olijfolie
  • zout
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngeraspt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 250 g rode linzen, afgespoeld
  • 400 g (1 blik) tomatenblokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • peper
  • muntblaadjes (optioneel)

Bereiding linzen-tomatenstoofschotel

  • Verwarm een grote, hoge koekenpan en schenk de olijfolie in de pan.
  • Voeg een snuf zout toe en bak de ui 5 minuten tot hij zachter is.
  • Doe de knoflook, komijn en het kaneelpoeder erbij en bak nog 1 minuut mee tot alles begint te geuren.
  • Voeg de linzen, tomaten en bouillon toe.
  • Breng de vloeistof aan de kook, draai het vuur laag en stoof 20 tot 25 minuten.
  • Breng de stoofschotel goed op smaak met het citroensap, zout en peper en serveer desgewenst bestrooid met muntblaadjes.

2. Noedelsoep

Noedelsoep recept Budget Vegan in 30 minuten

Deze noedelsoep, die is geïnspireerd op de smaken in een Japanse Katsu curry, is verfijnd gekruid en wordt afgemaakt met de frisse smaak van lente-ui en koriander.

Ingrediënten noedelsoep

voor 2 personen

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, fijngeraspt
  • 10 g gemberwortel, fijngeraspt
  • 1,5 el kerriepoeder
  • 1 el groentebouillonpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 liter kokend water
  • 150 g gedroogde noedels

voor erbij

  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • paar takjes koriander (optioneel)
  • handvol taugé (optioneel)

Hoe maak je deze snelle, gekruide noedelsoep?

  • Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui en wortels 4 tot 5 minuten op laag vuur tot ze glazig en zacht zijn.
  • Bak de knoflook en gember 1 minuut mee tot ze beginnen te geuren. Bak het kerriepoeder 1 minuut mee en roer geregeld.
  • Voeg het bouillonpoeder, de sojasaus en 1 liter kokend water toe.
  • Breng het water opnieuw aan de kook, voeg de noedels toe en kook in 5 tot 8 minuten gaar.
  • Bestrooi de soep met de lente-ui en eventueel met koriander en taugé.

3. Zoete aardappels met salsa verde

Budget Vegan in 30 minuten recept kookboek

Salsa verde is fris, geurig en smaakt naar meer en zou daarom de vaste smaakmaker moeten zijn als je verse kruiden wilt opmaken die je hebt liggen in de koelkast.

Ingrediënten zoete aardappels met salsa verde

voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

salsa verde

  • grote handvol blaadjes van zachte kruiden, zoals basilicum, munt, oregano of bladpeterselie + extra
  • fijne rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 1 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl dijonmosterd
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 50 ml olijfolie

veganistische ‘Parmezaanse kaas’

(zie recept op pag. 111, optioneel)

Bereiding zoete aardappels met salsa verde

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Hasselback de zoete aardappels door in de lengte inkepingen te maken op 3 mm afstand van elkaar die niet helemaal door de zoete aardappel heen gaan, zodat de zoete aardappel een geheel blijft.
  • Besprenkel de zoete aardappels met de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en rooster 25 minuten tot ze gaar zijn.
  • Klop intussen in een blender alle ingrediënten voor de salsa verde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, de salsa verde zou scherp en fris moeten zijn.
  • Serveer de zoete aardappels uit de oven besprenkeld met een overvloed aan salsa verde en overladen met verse kruiden en desgewenst met veganistische ‘Parmezaanse kaas’.

Budget Vegan in 30 minuten kopen

Budget Vegan in 30 minuten kopen

Budget Vegan in 30 minuten kopen? Dat kan gemakkelijk hier.

Budget Vegan Eenpansgerechten kookboek

In het Budget Vegan Eenpansgerechten kookboek vind je meer dan 100 betaalbare recepten die ook nog eens smaakvol zijn. Alle veganistische gerechten zijn makkelijk als eenpansgerecht te maken. Dat scheelt tijd en energie. En afwas!

Het boek is ingedeeld in doordeweekse maaltijden, slimme weekendgerechten, samen genieten en simpele zoetigheden. Onderbelichte ingrediënten zoals groenten, peulvruchten en granen krijgen veel aandacht in het Budget Vegan Eenpansgerechten kookboek. Dat zijn meteen ook de beste plantaardige eiwitleveranciers.

Budget Vegan kookboek kopen

Budget Vegan Eenpansgerechten kookboek kopen? Leuk voor jezelf of als cadeau.

Zin in een voorproefje? Check het recept van de Geurige kikkererwtenstoof, die je op de cover van het boek ziet.

Reacties