Arnhem Lekker & Groen!

Nieuws
Naar item

Arnhem Lekker & Groen!

Wat een geweldige start van Lekker & Groen in Arnhem! Tijdens het kick-off event op maandag 4 november 2024  hebben we samen met een enthousiaste groep partners en ondernemers de eerste stap gezet naar een groener en lekkerder Arnhem. En wat was het een succes!

Maar liefst 24 ondertekenaars zetten hun handtekening onder de intentieverklaring. En daar komen er deze maand vast nog meer bij. Met ruim 60 deelnemers, waaronder vele Arnhemse horecaondernemers, chefs en collega’s, citymarketing en gemeente Arnhem, zijn we de dag begonnen in het Openluchtmuseum met een inspirerende presentatie over duurzaamheid in de horeca van het museum.

Arnhem Lekker & Groen! Openluchtmuseum

Arnhem Lekker & Groen! presentatie Openluchtmuseum

Vervolgens namen Jeannette van Mullem en Sander Wind van Arnhem Lekker & Groen! het stokje over met een presentatie over de missie en visie van ons initiatief en wat dit oplevert voor de Arnhemse horeca.

Arnhem Lekker & Groen! kick-off event horeca restaurants duurzaam
Daarna gingen we in groepjes aan de slag om samen na te denken over hoe we Arnhem nog groener en lekkerder kunnen maken met de speerpunten minder voedselverspilling en meer plantaardig.

Arnhem Lekker & Groen! horeca duurzaam duurzaamheid trolleybus

Vervolgens stapten we in de trolleybus, geregeld door Connexxion, naar Rijn IJssel Hotelschool, waar chefs Bjorn Massop en Demian Parasmo, samen met studenten van Rijn IJssel, een heerlijke plantaardige lunch verzorgden.

Arnhem Lekker & Groen! Bjorn Massop

Arnhem Lekker & Groen! Demian Parasmo Konijnenvoer plantaardig vegan restaurant duurzaam

Topchefs Bjorn Massop – van het met een Groene Michelinster bekroonde Villa Ruimzicht in Doetinchem en mede-eigenaar van JANS’ en The Church in Arnhem en Demian Parasmo – plantaardig fine dining restaurant & antipasti bar Konijnenvoer in Arnhem – verwenden ons samen met studenten van Rijn IJssel Hotelschool met een voortreffelijke plantaardige lunch. We startten met een kijkje in de keuken, waar beide chefs vertelden over hun visie en passie als het gaat om duurzaam en vooral lekker koken.

Arnhem Lekker & Groen! Rijn IJssel hotelschool studenten

Een student van Rijn IJssel Hotelschool serveert het gerecht van Demian uit: Ajo blanco van zonnebloempit en Arnhemse appels. Gepekeld en gerookte seitan, kweepeer en douglas spar.

Arnhem Lekker & Groen! KHN

En vervolgens genieten we van het gerecht van Bjorn: Selderijknol – gebakken gist, eekhoorntjesbrood, bruinbrood miso.

Arnhem Lekker & Groen! Orbisk

Na de lunch kregen we een presentatie over Orbisk. En de trolleybus bracht ons terug naar het Openluchtmuseum, waar de intentieverklaring werd ondertekend door de deelnemers.

Arnhem Lekker & Groen! trolleybus Connexxion

We sloten af met een gezellige borrel vol plantaardige hapjes en mooie gesprekken.

Arnhem Lekker & Groen! intentieverklaring restaurants duurzame horeca

We kijken met enthousiasme uit naar de volgende stappen om Arnhem samen groener en lekkerder te maken!

Filmpje Arnhem Lekker & Groen kick-off event

Houd je arnhemlekkerengroen in de gaten? Leuk als je ons volgt via @puuruiteten op LinkedIn, Instagram, Facebook en X.

Dank voor de mooie foto’s en het toffe filmpje, Picsbychiel. We hebben er nog heel veel meer gekregen, dus we blijven ze delen via social media. En dat mogen jullie natuurlijk ook allemaal doen. Zo zorgen we samen voor een succesvol Arnhem Lekker & Groen! voor en door de Arnhemse horeca.

Uitnodiging Arnhem Lekker & Groen!

Op maandag 4 november organiseerden wij ons kick-off event Arnhem Lekker & Groen!

Uitnodiging Arnhem Lekker en Groen horeca restaurants

Uitnodiging voor de horeca

We zijn verheugd je uit te nodigen voor Arnhem Lekker & Groen! Een evenement dat je absoluut niet wilt missen! Op maandag 4 november 2024 organiseren wij een dag vol smaakvol groen en verantwoord genieten, met een boeiend programma dat zowel inspirerend als informatief is!

Wat kun je verwachten?

Mini-masterclasses door chefs Bjorn Massop en Demian Parasmo, die hun duurzame werkwijze met ons delen. Een demonstratie van de Orbisk, een voedselafval monitor, die je helpt met het verminderen van voedselverspilling. Je krijgt tips over het aanpassen van je menukaart aan de duurzame trends en het behalen van een mooie winstmarge.

Kom je ook naar Arnhem Lekker & Groen! op 4 november?

Uitnodiging Arnhem Lekker en groen horeca restaurants chefs duurzaam

Check de Reel op Instagram @puuruiteten: studenten van de opleiding Communicatie zijn via HAN Green Office langsgegaan bij 50 horecaondernemers in het centrum, Klarendal en Spijkerkwartier. Leuk als je ons via social media @puuruiteten en #arnhemlekkerengroen volgt. Zo blijf je op de hoogte.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan door een e-mail naar khnarnhem@donebygaby.nl te sturen, met vermelding van ‘Arnhem Lekker & Groen! 4 november’. Vergeet niet eventuele allergieën door te geven. Aarzel niet om collega-horecaondernemers uit te nodigen, zij zijn van harte welkom!

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette van Mullem, projectleider Arnhem Lekker & Groen!, via info@puuruiteten.nl of telefoon: 06 43 21 90 47.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 4 november!

Team Arnhem Lekker & Groen!

Reacties