Arnhem Aan Tafel Kookboek
NieuwsArnhem Aan Tafel Kookboek
Een duurzaam kookboek voor en door Arnhemmers, uit de keuken van Puur! uit eten. Dat is het Arnhem Aan Tafel Kookboek. Jeannette van Mullem maakte dit kookboek in opdracht van Gemeente Arnhem.
Arnhem Aan Tafel
Ook met onze manier van eten maken we steeds bewuster duurzame keuzes, zowel bij de inkoop van (lokale) producten, het bereiden en het schoner vervoeren. De tafel is dé plek om onder het genot van een verantwoorde hap een goed en leuk gesprek samen te voeren, misschien wel over duurzaam eten en leven? Dit prachtige kookboek ‘Arnhem Aan Tafel’ is daarbij bedoeld ter inspiratie. Het staat vol met heerlijke duurzame recepten en mooie verhalen.
Met het kookboek kun jij culinair en duurzaam aan de slag in je eigen keuken. Laat je inspireren door 30 heerlijke én eerlijke recepten. Van Rijkerswoerd tot Presikhaaf en van Malburgen tot Alteveer/Cranevelt. Chefs van Arnhemse restaurants en thuiskoks delen hun verrassende recepten met jou. Bij elke Arnhemse thuiskok en chef staat de wijk vermeld. Zo kun je makkelijk op de kaart zien wat er in jouw wijk speelt.
Het boek is gratis verkrijgbaar
Maandag 28 juni 2021 werd het eerste exemplaar van het Arnhem Aan Tafel Kookboek overhandigd. Het boek is gratis verkrijgbaar bij de restaurants die in het boek staan. De enige tegenprestatie is dat je je even moet aanmelden bij de Facebook- of Instagram-pagina @ArnhemAan van Arnhemaan.nl.
Dit zijn de vijftien restaurants waar je het boek gratis af kunt halen: Groot Warnsborn, Hoeve Klein Mariëndaal, ’t Amusement, Stadsvilla Sonsbeek, De Stadskeuken, Konijnenvoer, Sugar Hill, Sofra, FoodVia, JANS’, Strand Zuid, Het Arnhems Gemaal, T-Huis Presikhaaf en FortVier. En het boek is ook verkrijgbaar bij Bakkerij Tom van Otterloo.
Bekijk de foto’s van de Arnhem Aan Tafel Kookboek presentatie hier!
Puur! restaurants in het kookboek
Groot Warnsborn
Wakker worden van het getjilp van vogels en he-le-maal tot rust komen in het bos. Groot Warnsborn is een prachtig viersterrenhotel met aangelegde Engelse terrastuinen en maar liefst 750 hectare bos. Toch nog geen half uur fietsen van het centrum en aan de rand van de Veluwe. Geen kamer is hetzelfde in dit statige hotel. Voor iedere bezoeker is logeren hier een verrassing.
Niek Bezuijen is de chefkok van Groot Warnsborn. Niek deelt met ons een heerlijk Puur! recept: Dimsum met oesterzwammen. Maak het gerecht zelf. Het recept staat in het Arnhem Aan Tafel Kookboek.
Wat is er Puur! bij Groot Warnsborn
- Regionale en streekgebonden gerechten.
- Minstens 80% van de zuivel is biologisch.
- Fairtrade chocolade, cacao, rijst en olijfolie.
- Koffie is biologisch en fairtrade.
- Maken gebruik van FSC- en gerecycled teakhout.
- Hergebruik van keukenwarmte
Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal
Ontspannen in de natuur? Dieren knuffelen? En je eigen veldboeket plukken? Bij Hoeve Klein Mariëndaal kan dit allemaal. Neem plaats op het gezellige terras, midden in het groen. Geniet van de dieren! Cavia’s, konijnen, kippen, geiten, kune kune varkentjes en ezels die bij de zorgboerderij horen, hebben hier alle ruimte. Of zoek binnen een plekje onder de eeuwenoude gebinten van de theeschenkerij. Bestel een heerlijke lunch, proef de huisgemaakte taart of reserveer een high tea.
Frits Geurts van Hoeve Klein Mariëndaal deelt een van zijn favoriete dessert recepten in het Arnhem Aan Tafel Kookboek. De citroen kwarktaart is een lekker fris nagerecht en perfect om een goed diner mee af te sluiten.
Wat is er Puur! bij Hoeve Klein Mariëndaal
- Verbouwen biologische groenten, fruit, kruiden en bloemen.
- Zoveel mogelijk gebruik van biologische, lokale en fairtrade ingrediënten.
- Meubilair van gerecyclede materialen.
- Ecologische schoonmaakproducten.
- In de theeschenkerij werken mensen met een beperking mee.
- Sedumdak, zonnepanelen en een warmtepomp.
Lees ook: Arnhems duurzaam kookboek in De Gelderlander.
Chocoladetaart glutenvrij
Het recept van deze vegan glutenvrije chocoladetaart is ook van Puur! hotspot Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.
Lees ook:
- 9x biologisch restaurant in Gelderland
- Download jouw gratis Puur! vegan recepten e-book
- Veganisme voor beginners
- 6x pure restaurants in het bos
- De beste food documentaires op Netflix
Johan Wolters: “Wat een goed initiatief! Lokaal en Circulair! lekkere en niet te moeilijke recepten?? Ik laat me graag verrassen!!!”