Bietjes, roomkaas, pistache en Granny Smith Groot Warnsborn
VoorgerechtenRecept bietjes en roomkaas van Groot Warnsborn in Arnhem
Ingrediënten
- 2 rode bieten
- 1 gele biet
- 1 Chioggia biet
- 1 Granny Smith appel
- 500 ml volle kwark
- ingekookt bietensap
- 1 eigeel
- mosterd
- sherry azijn
- olijfolie
- zout & peper
Bereiding
- Maak van de appel dunne plakken
- Hang de kwark een dag van tevoren uit in een schone theedoek
- Haal de kwark uit de doek en klop deze goed door, en maak op smaak met peper en zout
- Kook de rode bieten gaar
- Schil de gele en Chioggia biet, snijd deze vervolgens in dunne plakken en steek ze hierna uit in de gewenste vorm en leg op ijswater
- Als de rode bieten gaar zijn pel ze dan, snijd er dikke plakken van en steek uit tot cilinders, cutter de afsnijdsels van de rode bieten fijn in de blender en druk dit door een zeef
- Meng de rode bieten puree met 1 deel azijn en 3 delen olie voor de vinaigrette, maak op smaak met zout en peper
- Maak van de eidooier, mosterd, olie, azijn en ingekookte bietensap rode mayonaise
- De bietenplakjes en cilinders op smaak maken met olie, azijn, zout en peper
- Dresseer op bord naar eigen inzicht, voeg eventueel nog amandel of pistache toe
Groot Warnsborn bij Puur! uit eten
Meer weten over Groot Warnsborn ? Check de beschrijving van Groot Warnsborn in Arnhem >>
Alle lekkere vegetarische recepten >>
Reacties