Quinoa pizza Restaurant Natuurlijk

Hoofdgerechten
Naar item

Quinoa pizza van Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee

Zó maak je zelf gemakkelijk quinoa pizza: glutenvrij, lekker en gezond!

Ingrediënten

  • ½ kg quinoa (1 nacht weken)
  • 150 ml water
  • rozemarijn
  • tijm
  • knoflook
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding quinoa pizza

quinoa pizza restaurant natuurlijk egmond vegetarisch recept gezond recept gezond eten biologisch

  • Giet de geweekte quinoa af in een fijne zeef. Spoel de quinoa af met water. Plaats de quinoa in een blender met water, kruiden, knoflook, peper & zout.
  • Pureer tot een gladde massa, schraap goed langs de zijkanten van de blender als dat nodig is. Het beslag moet dik zijn, maar nog wel vloeibaar (als pannenkoekenbeslag). Zet opzij totdat de oven voorverwarmd is.
  • Plaats een koekenpan in de hete oven, verwarm ongeveer 5 min. voor. Haal de pan uit de oven en voeg de olijfolie toe. Gebruik ong. 2 eetlepels olie per pan. Giet onmiddellijk het quinoabeslag in de pan en plaats in de oven. Laat dit +/- 15 min. bakken.
  • Haal de pan uit de oven en draai de korst voorzichtig om. Plaats terug in de oven en bak nog eens 10-15 min., of totdat het quinoadeeg er goed gaar uit ziet. Beleg de quinoabodem naar keuze en zet terug in de oven voor 5-10 min. of tot de pizza er mooi uitziet.

Blauwe kaassaus

  • 1 dl witte wijn
  • 50 g blauwe kaas (naar keuze)
  • ½ el vers gemalen peper
  • 10 g zeezout
  • 0,5 ltr room
  • Grill groenten (naar keuze) in een grillpan of (liever nog) op de BBQ.

Verdeel de groenten over de pizzabodem, verdeel wat blauwe kaassaus over de groenten en bak de pizza af op 200 graden in een voorverwarmde oven. Garneer met rucola.

Restaurant Natuurlijk bij Puur! uit eten

Meer weten over Restaurant Natuurlijk? Check de beschrijving van Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee >>

Flatbread met hummus

Libanees flatbread met hummus

Libanees flatbread met hummus staat op de borrelkaart bij Gastmaal Café in Utrecht. Je bestelt deze lekkere hartige flatbread pizza (liefst op een zomers terras) als borrelhap, gesneden in punten om samen van te genieten. Of eet het als zonnig lunchgerecht. Zo lekker! Met hummus, gegrilde groenten, zoetzure paprika en kokos-limoensalsa.

Meer vegetarische en vegan recepten van Puur! chefs >>

Reacties