Granita koffie Café Intención
DessertsDeze smaakvolle, verfrissende granita van koffie is de perfecte, zoete afsluiter voor na het sporten of op een zomerse dag. De vanille die in de plantaardige room is verwerkt, zorgt voor een extra smaakbeleving aan het halfbevroren drankje. De munt geeft een frisse touch bij de stevige koffiesmaak.
Ingrediënten granita koffie
voor 2 porties
- 330 ml Café Intención koffie
- 150 ml plantaardige slagroom
- 2 el agave siroop
- 2 el suiker
- 1 vanillestokje
- 1 takje munt
Hoe maak je deze granita koffie?
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg er voorzichtig uit.
- Maak de koffie, roer hier de agave siroop en de helft van het vanillemerg doorheen. Giet de koffie in een grote bak en plaats deze 25 minuten in de vriezer. Roer na 10 minuten het geheel een keer door met een vork.
- Voeg intussen de andere helft van de vanille samen met de suiker bij de slagroom. Klop de slagroom luchtig. Pluk de blaadjes van het takje munt.
- Haal het koffiemengsel uit de vriezer en roer los, zodat er granita ontstaat. Verdeel de helft van de vanilleslagroom over 2 glazen en schep hier een eetlepel granita op. Verdeel hier de overige vanilleslagroom over en eindig met een eetlepel granita, zodat er laagjes ontstaan. Garneer met de muntblaadjes.
Vegan affogato
Vegan affogato is een heel makkelijk én smakelijk dessert. Met slechts twee ingrediënten: krachtige espresso en lekker plantaardig vanille roomijs. Je maakt ‘m af met jouw favoriete zomervruchten. Wij decoreren de affogato met biologische blauwe bessen en frambozen.
Een lekker dessert maakt jouw feestelijke diner helemaal af. Tiramisu of een koffiedessert? Dit zijn makkelijke én lekkere vegan desserts om zelf te maken.
Meer Puur! uit eten
- Minder vlees eten? Tips!
- Mechelen: duurzaam, biologisch én lekker
- A twin experiment: deze Netlix docu moet je zien
- Schrijf je in voor de maandelijkse Puur! nieuwsbrief
- Boek Jagerslatijn
Reacties