Salade met gegrilde groenten Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal
VoorgerechtenSalade met gegrilde groenten? Een makkelijk en gezond vegan recept. Eet het als lunch (to-go), voorgerecht of maaltijdsalade. Lekker buiten met mooi weer! Wij proefden het recept bij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem op hun zomerse terras.
Gegrilde groenten ingrediënten
- 40 g biologische courgette
- 40 g biologische rode paprika
- 30 g biologische wortel
- 30 g biologische champignons
- 1/2 biologische rode ui
- 1/2 el biologische olijfolie
- 1/2 el verse biologische kruiden (bijvoorbeeld basilicum, bieslook, peterselie)
- Peper en zout
Salade met gegrilde groenten bereiding
- Was en snijd de groenten in kleine, vierkante blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Blancheer de blokjes wortel kort.
- Meng de groenteblokjes in een grote kom met de olijfolie en de verse kruiden.
- Spreid de groenten uit over een bakplaat of in een platte schaal.
- Bestrooi licht met versgemalen peper en zout.
- Gril de groenten ongeveer 10 minuten in de oven.
- Serveer met salade naar keuze. Hier met gemengde sla, tomaat, komkommer en eetbare, biologische bloemen uit de eigen pluktuin.
Salade recepten vegetarisch
Nóg meer lekkere en gezonde vega(n) salade recepten!
Vegan club sandwich
Vegan club sandwich beleg je met wat jij lekker vindt.
Wist je dat alle recepten van de Puur! chefs vega(n) zijn? > Ga naar puuruiteten.nl/recepten.
Salade to-go boek
Tof receptenboek met maar liefst 68x inspiratie voor jouw salades to-go! Lekker voor je lunch onderweg of op je werk.
Reacties