Pompoen risotto met gebakken paddenstoelen Streekrestaurant de Hofkaemer
HoofdgerechtenPompoen risotto is een lekker puur vegan recept van Marnetta Braks, chef-eigenaar van Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk.
Pompoen risotto met gebakken paddenstoelen, vegan
- 1 pompoen
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 300 g risotto rijst
- 1,25 ltr groentenbouillon
- 2 uien, gesnipperd
- 6 blaadjes salie
- 1 el rozemarijn
- 1 el zeezout
- 4 el olijfolie
- zout en peper
Bereiding pompoen risotto recept
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Verwijder de zaadlijsten van de pompoen en snijd het vruchtvlees in repen van 1 cm dik.
- Verdeel de repen pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Breng op smaak met olijfolie, zeezout, peper en rozemarijn.
- Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- De uien in 1 el olijfolie aanfruiten, daarna de risotto erbij en half minuutje mee bakken tot de rijst een beetje doorzichtig is.
- Vocht in 3x toevoegen (als het vocht door de rijst is opgenomen, dan pas de volgende hoeveelheid) en met de deksel op de pan risotto rustig laten garen (± 20 minuten).
- Als het vocht opgenomen is door de risotto, proeven of hij bijna gaar is.
- Meng de pompoen door de risotto.
- Tussendoor de paddenstoelen bakken in 1 el olijfolie in de wok. Voeg de laatste minuut de gesneden salie toe.
- Daarna goed op smaak brengen peper en zout.
- Verdeel de pompoen risotto over de borden en garneer met de gebakken paddestoelen.
Wijntip: Gastheer-eigenaar Geert Braks van Streekrestaurant de Hofkaemer serveert graag een biologische witte wijn van de Solaris druif van wijngaard Dassemus in Chaam bij je pompoen risotto.
Rode gort met bloemkool
Peter Pan heeft een recept met Puur! gedeeld: rode gort met bloemkool, hazelnoot en daarbij ook nog zelfgemaakte focaccia. Smakelijk!
6x recepten met pompoen
Nog meer lekkere recepten met pompoen!
Misschien vind je dit ook lekker:
Wist je al dat alle gerechten op puuruiteten.nl/recepten vega(n) zijn?
Reacties