Het Lokaal Amersfoort
RestaurantBij Het Lokaal in Amersfoort eet je vers, puur en bewust. De kaart wisselt regelmatig en is afhankelijk van het verse aanbod van biologische boeren uit de streek. Zoveel mogelijk biologische groenten en andere verse ingrediënten komen uit de regio Amersfoort en Soest.
Het menu is in de basis geheel vegan ofwel plantaardig. Optioneel vul je dit – tegen een meerprijs – aan met biologisch vlees of vis met MSC-keurmerk uit de Noordzee. Meer dan de helft van de gasten gaat voor vegan en dat groeit. Steeds meer gasten laten zich verrassen door de kunst en de smaak van plantaardig eten.
Puur, lekker en vers
Chef Peter Weinberger wil alles gebruiken, zero waste is zijn motto. Op bovenstaande foto zie je hem met het kleurrijke gerecht: bloemkool couscous met vadouvan, baba ganoush, versierd met radijsjes en bloemetjes van de biologische Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg. Bewust en verantwoord koken gaat bij Het Lokaal verder dan alleen de menukaart. Zo maakt Peter van groenteafval bijvoorbeeld groentejus. En wat zijn keukenteam echt niet meer gebruikt, gaat naar De Clique waar het wordt verwerkt in nieuwe producten.
Voor eigenaar en initiatiefnemer Rinke van ‘t Holt moet het totaalplaatje kloppen, want dat vindt hij belangrijk voor Het Lokaal. Dat betekent ook dat het bedrijf bewust omgaat met haar personeel.
Biologische boodschappen
Het Lokaal is niet alleen een restaurant. Voor een zeer ruim aanbod verse, lokale en biologische delicatessen doe je je bewuste en vooral lekkere boodschappen in de ruim opgezette winkel die je naast het restaurant vindt. Gezonde seizoensgroenten, een lekker cadeau voor je foodie vriend(in), een ruim aanbod aan verwenproducten als chocolade, wijn en bier. Verder vind je in het verslokaal een goede bakkerij met zuurdesembrood van De Nieuwe Stadsbakkers. Ook BOOT Koffie heeft een prominente plek in het restaurant.
Het Lokaal is een sfeervolle ruimte met knusse hoekjes waar je je als vanzelf thuis voelt.
Kookworkshops en vergaderen in Het Lokaal
Je eigen pure culinaire kunsten verdiepen kan met een van de kookworkshops. Ga jij voor een baristaworkshop? Of liever een workshop brood bakken?
Voor groepen zijn er twee aparte vergaderruimtes. In het restaurant kunnen maximaal 75 personen terecht.
Openingstijden Het Lokaal in Amersfoort
lunch: di t/m zo
diner: di t/m za
Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Het Lokaal, via de link hieronder.
Lees ook: 8x biologisch restaurant in Utrecht.
Duurzame producten
vrijwel 100% biologisch, zoveel mogelijk lokaal, 80% is vegetarisch, 50% vegan, duurzame vis met MSC-keurmerk uit de Noordzee, bier van diverse lokale brouwers, groene stroom, bio/fairtrade kleding, ecologische schoonmaakproducten, bio afbreekbare disposables, gerecycled meubilair