Carl Siegert Harmelen
LeverancierBakkerij Carl Siegert maakt dagelijks brood bijzonder
Bakkerij Carl Siegert bestaat meer dan 128 jaar en maakt al vier generaties de lekkerste ambachtelijke broodspecialiteiten voor horeca en catering. Bakkerij Carl Siegert werkt met een eigen desemcultuur op basis van rogge. Dit desem wordt verwerkt in het voordeeg wat dankzij de lange rijstijd een unieke en karaktervolle smaak geeft aan het brood.
Biologisch brood voor horeca en foodservice
Bakkerij Carl Siegert gebruikt vrijwel uitsluitend biologische ingrediënten die tot aan de oorsprong te traceren zijn. Het biologische graan groeit zoveel mogelijk in Nederland en wordt gemalen bij authentieke Hollandse korenmolens. Transport en dus de belasting voor het milieu worden zo tot een minimum beperkt.
Alle biologische broodspecialiteiten van Carl Siegert zijn uitsluitend via de groothandel voor de horeca en foodservice verkrijgbaar. Voor cateraars, hotel- en restaurantondernemers.
Met respect voor onze planeet
Op het dak van de bakkerij liggen sinds 2012 zonnepanelen. Het afgelopen jaar is dit uitgebreid naar bijna duizend zonnepanelen die in circa 40% van de energiebehoefte voorzien. Bij Bakkerij Carl Siegert geloven ze in een zo klein mogelijke footprint dankzij efficiënte en duurzame productie.
Duurzame producten
vrijwel alle broodspecialiteiten zijn van biologische kwaliteit en dus met EKO-keurmerk, eigen zonnepanelen
Harry bolle: “Ik zou graag willen rijden voor de bakkerij.”