Tabouleh salade Lekker Brood

Voorgerechten
Naar item

Tabouleh of taboule is een lekkere salade die je eet als voorgerecht of bijgerecht. Dit vegan recept uit het Midden-Oosten is van nature al helemaal plantaardig. Met lekkere en gezonde kruiden als een flinke bos peterselie en specerijen als kaneel, koriander- en chilipoeder krijgt je salade een bijzondere smaak. Door het toevoegen van munt en citroen wordt je tabouleh lekker fris en heerlijk geurend.

Het recept is van Puur! hotspot Lekker Brood in Den Haag.

Ingrediënten tabouleh salade vegan

voor 8 porties

  • 1 pak bulgur (275 g)
  • 1 grote tomaat
  • 2 zoete witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 bos peterselie
  • 1 bos munt
  • sap van 1 citroen
  • 50 ml kwaliteits olijfolie
  • 100 g geroosterde kikkererwten
  • 1 el kaneel
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el sumak
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 100 g sultana rozijnen
  • 1 el chilipoeder

Bereiding tabouleh salade

Tabouleh salade Lekker Brood vegan recept

  • Kook de fijne bulgur af in groentebouillon, zoals op het pak vermeld staat en laat afkoelen.
  • Verhit alle specerijen zachtjes in de helft van de olie en meng ze daarna door de tabouleh.
  • Snijd vervolgens alle groenten in 1 cm blokjes, de zoete witte uien en munt ragfijn en rasp de knoflook tot pulp op de fijnste rasp.
  • Hak de peterselie zo fijn mogelijk.
  • Sla alle producten los van elkaar op in aparte bakjes.
  • Serveer driekwart van de groenten, kruiden en citroensap door 200 g bulgur en strooi de rest er bovenop voor garnering met de sultana rozijnen en geroosterde kikkererwten.

Bulgur salade recept

Bulgur salade vegan recept

En wat vind je van dit bulgur salade recept?

Zeewiersalade recept

Zeewiersalade recept vegan

Of probeer dit plantaardige zeewiersalade recept.

Reacties