Vegan bloemkoolsoep en tóch romig LOFF
VoorgerechtenVegan bloemkoolsoep recept
Zó lekker, deze vegan bloemkoolsoep! Chef Marion Pluimes deelt dit plantaardige recept graag met Puur! uit eten zodat ook jij deze heerlijke bloemkoolsoep makkelijk thuis kunt maken. Het geheime ingrediënt om de soep zo romig te maken? Amandelpasta! Probeer jij ‘m zelf uit? Proeven bij vega(n) Restaurant LOFF in Breda is natuurlijk ook een goed idee.
Ingrediënten bloemkoolsoop vegan
- 1 bloemkool inclusief bladeren
- 100 g wortel
- sesamolie
- ras el hanout
- 1,5 ltr bouillon
- 3 el witte amandelpasta
- citroensap
- peper en zout
Bereiding romige bloemkoolsoep
- Hak de bloemkool (van kop tot kont, dus inclusief bladeren) in blokjes.
- Was en rasp de wortel grof.
- Verhit een soeppan en voeg de sesamolie toe, zoveel dat de bodem bedekt is.
- Bak hierin de wortel lichtbruin en zacht. Dit duurt even, zet het vuur niet te hoog.
- Voeg ras el hanout toe en bak 1 min. mee.
- Voeg bloemkool en bouillon toe en kook met de deksel op de pan alles gaar.
- Pureer de soep, voeg de amandelpasta toe en meng tot egale massa.
- Voeg eventueel water of amandelpasta toe tot de juiste dikte.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Nog meer lekkere vegan soep recepten
Benieuwd naar deze vegan Tom Kha soep?
Vegan maïssoep met kokos
Of deze vegan maïssoep met kokos?
Reacties