Zoete aardappel vegan LOFF
VoorgerechtenDit lekkere zoete aardappel vegan recept is van Puur! restaurant LOFF in Breda. De bataat wordt in de oven gegratineerd met plantaardige haverroom. Geniet van deze lekkere gratin van zoete aardappel. We hebben ‘m hier als recept voor een voorgerecht vermeld. Serveer je er bijvoorbeeld extra rijst en een salade bij, dan kan deze zoete aardappel uit de oven ook prima als hoofdgerecht.
Ingrediënten zoete aardappel vegan
- 500 g bataat
- 50 g gedroogde mango
- 1 tl tijm
- 2 dl haverroom
- 50 g notenpasta
- ½ tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 1 tl paprikapoeder
- 75 g gemengde noten
Bereiding zoete aardappel uit de oven
- Bataat schillen en in ronde plakken snijden van 1 cm dikte en in 5-8 min. beetgaar stomen.
- Mango en tijm in 1 dl heet water laten wellen.
- Mengen in een kom: haverroom, notenpasta, peper, zout, citroenrasp-sap, paprikapoeder.
- Mango grof hakken en bij het roommengsel doen.
- Noten grof malen in keukenmachine.
- De bataat netjes in een overschaal leggen.
- Haverroommengsel erover verdelen.
- Noten erover verdelen.
- 20 min bakken op 180 ºC tot goudbruin en gaar.
Bietenhummus recept, lekker gezond en vegan
Check dit vegan rode bietenhummus recept >>
Vega(n) recept met kipstuckjes
Recept met kipstuckjes van de Vegetarische Slager: ‘Kip’-mangoschotel met citroentijm, rode ui en quinoa >>
Reacties