Brownietaart vegan van zoete aardappel Imagine
DessertsHoe maak je brownietaart? Lekker recept wat ook makkelijk vegan kan. Met zoete aardappel en zonder suiker. Van (voormalig) Puur! uit eten hotspot Imagine in Middelburg.
Ingrediënten brownietaart vegan
- 400 g zoete aardappelen
- 1 ei (of eivervanger voor vegan, bijvoorbeeld nat van kikkererwten of banaan)
- 60 g amandelmeel
- 40 g boekweitmeel
- 6 el (rauwe) cacao
- 170 g dadels ontpit
- 3 el ahornsiroop
- 1 dessertlepel Not Coffee of espresso
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl vanillepoeder
- 1 tl kaneel
- kokosrasp als garnering
- kokosolie (invetten)
- snuf zeezout
- en een bakvorm van 26 cm doorsnede
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng de aardappels in blokjes aan de kook en laat ze zo’n 10 minuutjes koken, afgieten en afkoelen.
- Meng het meel, de cacao en specerijen.
- Voeg het ei toe (of vervanger).
- Vermaal de dadels en aardappelblokjes in een blender/ keukenmachine, voeg toe aan het meel en meng goed.
- Naar smaak kun je gehakte walnoten toevoegen.
- Vet een bakvorm in met kokosolie en giet het beslag in de vorm.
- Bak de brownietaart in ongeveer 30-40 minuten gaar en laat afkoelen.
Meer lekkere recepten van desserts
Vegan koffie dessert van Restaurant LOFF in Breda >>
Glutenvrije chocoladetaart
Recept glutenvrije chocoladetaart van Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem >>
Alle vegetarische en vegan recepten >>
Reacties