Winactie boek Eetbare Schoonheid
ActieDe winnaars van het mooie boek Eetbare Schoonheid zijn bekend! Gefeliciteerd Ellen, Suzan en Yvonne. Meer winacties? Houd puuruiteten.nl/actie in de gaten.
Winactie boek Eetbare Schoonheid
Bestel Eetbare Schoonheid hier!
In Eetbare Schoonheid vind je recepten voor je huid én om op te eten. Met prachtige foto’s, verhalen, gedichten en een schat aan informatie over ingrediënten uit de natuur. Uit je eigen tuin of uit biologische tuinen van anderen.
Hoe gebruik je esentiële olie?
Ellen Wagenaar is aromatherapeut en Annemarie Kok voedingsdeskundige. De auteurs vullen elkaar perfect aan als het om Eetbare Schoonheid gaat. Je leest het in het boek van Ellen en Annemarie over essentiële olie en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Essentiële olie lost niet op in water. Hoe je de olie in gerechten (inwendig) en op je huid (uitwendig) gebruikt, leggen ze je graag uit.
Waarom is het zo belangrijk wat je op je huid smeert?
De uitspraak dat je niets op je huid zou moeten smeren wat je niet kunt eten is zó waar! Je huid is je grootste orgaan. Alles wat je op je huid smeert, eet je lichaam als het ware op. Daarom is het niet alleen belangrijk wat je eet en drinkt. Kies ook voor natuurlijke huidverzorging.
Je huid als signaal
Zo staat het boek vol met interessante weetjes, zoals deze: ‘Als er processen in je lichaam niet optimaal werken, dan ga je dat vaak zelfs als eerste zien aan je huid. Want de huid is het laatste orgaan waar voeding naartoe gaat als er tekorten zijn. Het hart, de hersenen, het centrale zenuwstelsel die gaan altijd voor.’ Dit en nog veel meer kennis delen Ellen en Annemarie in hun maar liefst 370 pagina’s tellende kleurrijke boek.
Eetbare bloemen
Welke bloemen zijn eetbaar? Oost-Indische kers, goudsbloemen, het driekleurig viooltje, rozenblaadjes… en méér! Bloemen die in Eetbare Schoonheid uitgebreid aan bod komen zijn onder meer de heerlijk geurende roos en lavendel. Met recepten als ‘Vrolijke zomerbietensalade met bloemen en zomerdressing’ krijg ik al zin in de zomer.
Bestel het boek Eetbare Schoonheid
Eetbare Schoonheid direct bestellen!
Vegetarische recepten
Hoe maak je zelf lekkere bietenhummus? En nog veel meer gezonde én lekkere vegetarische recepten van Puur! chefs.
Lani: “Wat ziet dat boek er mooi uit. Mijn lievelings bloem is Lavendel. Zelfs onze kleinkinderen hebben het leren waarderen. Ze smullen van het Lavendelijs. Ik zou mezelf en de kinderen graag nog meer laten proeven van alles.”
Sjors: “Lavendel. Ik ben nu wel benieuwd naar de smaak van andere eetbare bloemen.”
Hilma: “Natuurlijk een roos, zo'n heerlijke geurende ouderwetse is mijn eetbare lievelingsbloem.”
Grete Karina: “Goudsbloem bloemblaadjes zijn trouwens ook fantastisch.”
Grete Karina: “Oost-Indische kers is mijn favoriete eetbare bloem! Een lekkere scherpe smaak die heerlijk smaakt in salades en de bloemen ogen spectaculair.”
Cecile: “Ik ben dol op bombons met lavendel erin.”
Femke Verlaak: “Mijn favoriete bloem Is de courgettebloem Heerlijk gevuld met roomkaas! ? Maar ook erg mooi zonder roomkaas.”
Hanneke: “Mijn lievelingsbloem is de roos 'Lichtkoningin Lucia met haar heerlijk geurende citroengele bloemen in trosvorm. Eindeloos doorbloeiend als je ze blijft terugknippen. Ze bloeien vandaag 4 december nog steeds. De smaak is aromatisch voor mens en dier. Onze konijnen maken een koprol als ze een bloemblaadje te pakken hebben. Een roos waar we al heel lang veel plezier van hebben.”
Ellen: “Lavendel!”
Yvonne: “De Oost-Indische kers. Heerlijk smaakvol en een versiering op je bord.”
Sanne: “Mijn favoriete bloemetje komt van de borage, vooral omdat hij zo mooi is! Ik ben erg geïnteresseerd in natuurlijke huidverzorging. Benieuwd naar de inhoud van het boek en of het mij kan helpen. Ik doe dus graag mee met de winactie”
Berry ter Horst: “Oostindische kers is mijn favoriete bloem. Smaakt heerlijk maar ook vanwege de prachtige oranje en/of diep gele kleur! En het boek is zo mooi, alleen al vanwege de enorm mooie foto’s. Die kun je zo inlijsten!”
Angelique: “WoW, koken met bloemen! Hoe feestelijk ziet dat eruit! Dat zou ik graag willen leren, nog geen idee hoe ze smaken en wat mijn favoriet dan zal zijn!?! Ik ben ook steeds puurder met mijn huidverzorging bezig dus dit boek lijkt mij echt een aanwinst!”
Linda: “Ik heb geen favoriete bloem, wel heb ik lavendel geproefd ergens in maar vind dit best uitgesproken. Ben enorm benieuwd naar de mogelijkheden om bloemen als extra smaak en kleur aan je gerecht toe te voegen.”
Erika: “Ik vind Oostindische kers in al haar mooie kleurtjes en pittige smaak met daarbij Borage met de heerlijke blauwe bloemen heel erg lekker en een prachtige decoratie.”
Dominique: “Lavendel en goudsbloem zijn op dit moment mijn favoriet. Ik ben erg benieuwd naar bloemen uit het boek om te experimenteren in m´n eten.”
Christa: “Wat een te gekke winactie, jullie boek lijkt me echt een feestje! Mijn favoriete bloem is de Magnolia, ik wist alleen helemaal niet dat je die kon eten, tot ik jullie website zag :-)”
Truus: “Oost-Indische kers bloemen (en bloemen van rozemarijn) zijn mijn favorieten.”
Suzan: “Moeilijk! Ben gek op rozen, ook magnolia is geweldig.. en de bloemknoppen van bieslook maken van een salade een feestje :)”
Karin: “De bloem van de courgette vind ik de allermooiste en de lekkerste. Met een kleine courgette er aan pluk ik ze uit eigen tuin en maak er een heerlijk gefrituurd hapje van.”
Gea: “Ik vind de paarse malva prachtig om te zien, en lekker om te eten. In een salade bijvoorbeeld.”
Saskia: “Komkommerkruid is mijn favoriete bloem in mijn eten. Zowel van onderen gezien als van boven mooi, veel schakeringen in de kleur, zacht van smaak maar wel aanwezig, dat blauw doet t zo goed. Zo wordt een gerecht een feestje”
Nanda: “FAVORIETE BLOEM; LOTUS!”
Michiel Bon: “Oost-Indische kers.. plukte ik als klein jongetje al uit de tuin..”
Jolanda: “De lampion ...heerlijke kern.”
Daniels Kelly: “Voor mij is het de Bernagie. Lekker op salades en heel leuk om mee te decoreren ?”
Hannah Kagenaar: “Absoluut Lavendel! Ik had ooit ijs met lavendel smaak geproefd en was toen helemaal verkocht!”
Sjors: “Bij mij komt 'Tijm' direct naar boven.”
Resi: “Oost- Indische kers, gewoon prachtig!”
Reni: “Lavendel ... ooit lavendelijs gegeten. En meteen verkocht! En aangezien ik in de bloemenbranche werk, zou dit zo leuk zijn om met de klanten te kunnen delen! Mooie win-win voor mij ;)”
Anita H.: “Ik heb geen idee. Nog geen ervaring mee. Oke, wel met de paardebloem; die kan prima in salades en spreads. Lekker en gezond.”
Annemieke: “Mijn favoriet is (terwijl ik dit schrijf want over een uur kan dat anders zijn... ;-) ) de witte dovenetel. Ik geniet er enorm van om in het voorjaar door de natuur te lopen en dan bij de bloeiende bloempjes de honing te proeven. De bloempjes eet ik er zelf vaak ook bij op. Bij jullie vraag komt deze herinnering en meteen de smaak omhoog. Lekkurrrrr! :-)”
Alize Dijkman: “De paardebloem is voor mij onmisbaar in salades, smoothies èn een goede (lever-)reiniger. Van wortel tot bloem; ìk word er blij van!??”
Saskia: “Mijn favoriete bloem is zonder twijfel de oost indische kers; zo heerlijk pittig, niet te missen en prachtig kleurrijk op je bord en aan de plant. daar word ik zelf zo bruisend blij van!”