Winactie The Green Kitchen at Home

Actie
Naar item

De winnaars van The Green Kitchen at Home, Kookboek van het Jaar 2017, zijn bekend: Gefeliciteerd José en Rachel. Bedankt voor alle tips voor nieuwe Puur! hotspots. Een aantal van jullie lekkere tips is al te vinden via puuruiteten.nl/restaurants en we zijn wel op zoek naar nieuwe tips ; ) Heb je deze keer niet gewonnen? Er staat alweer een nieuwe Puur! uit eten winactie online!

The Green Kitchen at Home

The Green Kitchen at Home kookboek winactie puuruiteten

In The Green Kitchen at Home deelt het stel hun favoriete recepten met basics die ze standaard in de koelkast hebben staan, zodat ze altijd in no time een gezonde, vegetarische maaltijd kunnen bereiden. Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag.

Eerder schreef Puur! uit eten al over The Green Kitchen Travels waarin de Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl recepten delen, geïnspireerd op hun vele reizen. Ook The Green Kitchen Smoothies is een van mijn favorieten. De kleurrijke fotografie van David is prachtig en Luise bedenkt de heerlijkste toegankelijke recepten.

Bestel jouw The Green Kitchen at Home!

Luise Vindahl vertelt over haar eetfilosofie

Luise Vindahl The Green Kitchen puuruiteten

Puur! uit eten was uitgenodigd voor de perslunch waar we genoten van heerlijke gerechten, uiteraard naar eigen recept. Luise schuift aan tijdens de lunch. Ze vertelt over haar eetfilosofie: ‘Voor mij is het belangrijk dat eten energie geeft en blij maakt. Maar ook dat het simpel te bereiden is. Het liefst met slechts enkele ingrediënten. En snel klaar te maken’.

Makkelijk en gezond eten doe je zo!

The Green Kitchen at Home winactie kookboek puuruiteten

Luise adviseert om de basis recepten in grotere hoeveelheden te maken want die kun je gemakkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren. ‘Zo heb je altijd gezond en lekker eten in huis die je als basis voor je maaltijd gebruikt. Kook bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid quinoa, maak een voorraad tomatensaus en gegrilde groenten uit de oven. Deze basis ingrediënten gebruik je in tal van gerechten, bijvoorbeeld in je soep, salade en hoofdgerecht’.

The Green Kitchen at Home

Ze vertelt verder: ‘Luister naar je eigen lichaam, want iedereen is anders. Het is een misverstand dat je met een vegetarische levensstijl onvoldoende proteïne binnenkrijgt. Ook tal van groenten bevatten dit, daar hoef je absoluut geen vlees voor te eten’.

Bestel kookboek The Green Kitchen at Home

Bestel The Green Kitchen at Home, David Frenkiel & Luise Vindahl, Uitgeverij Becht

Reacties (42)

  • 16 November 2017, 07:48

    Heidi Peeters: “Ooh, dit boek wil ik zoo graag winnen! Veel inspiratie voor de kerst.... en voor mijn patiënten, want ja bij mij liggen kookboeken in de wachtkamer (wel alleen gezond, liefst suikervrij natuurlijk) en die worden heel veel gelezen. Dussssss”

  • 13 November 2017, 23:07

    Natasja: “Choux in Amsterdam heeft sinds kort een eigen moestuin en kruidentuin. De naam choux is Frans voor kool en groenten spelen hier dan ook een hoofdrol. Het vegetarische menu met bijpassende wijnen is waanzinnig lekker!”

  • 12 November 2017, 22:47

    Jet: “Helaas is er in mijn directe omgeving geen restaurant met vega of vegan aspiraties, maar net terug van een weekend Rotterdam en daar genoten van heel veel lekkers. ‘Gys’ was mijn favoriet dit weekend.”

  • 12 November 2017, 12:30

    Janneke: “Dara in Amersfoort is altijd weer verrassend met heel veel gerechtjes die groente laten shinen!”

  • 11 November 2017, 15:51

    Grete Karina: “WAUD aan de van 't Santstaat in Nijmegen is een aanrader! Eerlijk, biologisch, duurzaam, betaalbaar, puur: gewoon WAUW(D).”

  • 11 November 2017, 12:34

    Xaviera Jamie: “Mijn favoriete en meest duurzame restauranttip is: kleine losse porties bestellen en deze oppeuzelen. Iedere keer kun je weer wat bijbestellen. Je eet wat je op kunt en er blijven geen halfvolle schalen meer staan die weggedaan moeten worden.”

  • 11 November 2017, 09:38

    Heidi Peeters: “Dat blijft voor mij toch oliva in Rotterdam! Mmmm”

  • 11 November 2017, 09:10

    Anita H.: “Al genoemd, maar ik hou het ook bij mijn woonplaats: Rauw.”

  • 7 November 2017, 19:46

    Rianne: “Vanuit het Oosten naar eetcafé Ceramique in Maastricht, met name voor de kastanjechampignons!”

  • 7 November 2017, 19:45

    Rianne: “Vanuit het Oosten naar eetcafé Ceramique, met name voor de kastanjechampignons!”

  • 4 November 2017, 10:07

    Karin Tielenius: “Waanzinnig goed restaurant. Er wordt gekookt met biologische producten uit de omgeving. Elk gerecht wordt met zoveel passie gemaakt, een feestje voor het oog en mond. Absoluut een aanrader. Ook qua hospitality.”

  • 26 October 2017, 08:31

    Charlotte: “Rauw in Sittard (Limburg). Heel lekker en alles vegan :D Daar word je toch super vrolijk van !!!”

  • 25 October 2017, 12:08

    Joseph: “Mijn twee lieve dochters zijn net als ik gek op lekker eten. Smulpapen zijn we alle drie moet je weten. Zo maak ik graag exotische dingen en of een portie groente met mie. Lastig want de meiden moeten het vlees , erbij of erin nie... Gelukkig dat pa toch een beetje koken kan. Niet altijd een gegeven van de man. Vaak is het aardappels met vlees (of vega) en een portie groen. Maar zeggen mijn meiden => we leven niet meer in de tijd van "toen". Hoe maak je van elke dag ‘n culinair groen feestje? Zonder "verantwoordelijk" te zijn voor de dood van een beestje? Graag zou ik met dit kookboek leren hoe ik mijn meiden kan verrassen. The Green Kitchen at home zou daar echt perfect bij passen. Dan zit ik niet langer met mijn handen in het haar. Van hoe maak ik verrukkelijke vega dingen klaar?! Met dit kook juweeltje in huis genieten we volop. Van het samen koken en eten, zelfs afwassen is dan top top top !!!”

  • 23 October 2017, 20:34

    Jet: “In Middelburg zit een lunchcafe wwar je vegetarisch, veganistische en biologisch kun eten. De website is nog in de maak maar op de Facebookpagina imagine-middelburg vindt je waar de eigenaar voor staat.”

  • 23 October 2017, 20:10

    Kim: “Waauw wat zou dit een mooie aanwinst zijn voor ons project BUURZAAM KOKEN! goed verkoop gewenst!”

  • 23 October 2017, 08:13

    Desirée Brinkhorst: “Wat een prachtig boek, daar zou ik graag uit gaan koken. Mijn restauranttip is restaurant Loff in Breda. Vegetarisch, biologisch, duurzaam en errug lekker. En op sommige dagen is mijn eigen keuken ook een aanrader haha ;-). Groetjes Desirée”

  • 23 October 2017, 08:07

    Stephanie: “Mijn ideale plek als ik geen tijd heb gehad om een gezonde lunch voor te bereiden. Ze hebben o.a. Heerlijke linzensoep en verse salades. En natuurlijk alles verantwoord.”

  • 23 October 2017, 06:25

    Diana Keulen: “O wat een leuke winactie weer. Zo'n mooie prachtige boeken elke keer hier voorbij komen. Ik wil IEDEREEN graag attenderen op http://thebrothbar.nl/ onlangs geopend. Een hele mooie plek om heerlijke biologische met liefde en passie bereide voeding te eten. Kennismaken met broth, kefir, kombucha en gefermenteerde groenten. Echt een unieke plek in Maastricht. Ik ben iig fan Groetjes Diana”

  • 22 October 2017, 22:57

    Charlotte: “Restaurant As in amsterdam”

  • 22 October 2017, 21:14

    Lies: “Kop van 't land in Dordrecht!”

  • 22 October 2017, 18:06

    Mandy: “Restauranttip: Rauw in Sittard De groentes, huisgemaakte falafel en smokey tempeh zijn hemels.”

  • 22 October 2017, 14:44

    Bianca: “The Meets in Amsterdam! Heerlijk vers en puur eten, zeker ook goed geschikt voor mensen met een allergie (zoals ik) of die gewoon graag bewust en lekker eten. De kaart is heel veelzijdig en past zich aan aan het seizoen waardoor het ook verrassend blijft. Je kunt er de hele dag door te recht en zowel binnen als buiten hebben ze enkele tafels nog lekker knus. De bediening staat je graag te hulp en delen hun passie voor voeding. Echt verfrissend en aangenaam!”

  • 22 October 2017, 09:06

    Annemiek Savelkoel: “Sencha Lunchstore te Alkmaar. Mijn zoon en ik staan met enorm veel plezier in de keuken, we maken gerechten uit zijn mooie Vegan kookboek. Als hij uit huis gaat, gaat het kookboek met hem mee. Wat zou het geweldig zijn als "moeder" haar eigen Vegan kookboek zou hebben , om voor mijzelf gerechten te maken en als zoonlief thuiskomt, iets lekkers neer te zetten. Ik moet hem natuurlijk wel af en toe naar huis weten te lokken, nu hij een Vegan vriendin heeft.?? Annemiek”

  • 22 October 2017, 08:37

    Rianne: “Eetcafé ceramique in Maastricht. Met een grote vega/vegan kaart is onze favoriet. We wonen inmiddels aan de andere kant van het land maar gaan graag een weekend terug☺️, vooral de kastanjechampignons zijn heerlijk.”

  • 22 October 2017, 08:26

    Merel Ooms: “Aangenaam in Haarlem! De naam is nog bescheiden gekozen... Echt heel lekker eten, vaak verrassende gerechten, heel vriendelijk personeel. En erg gericht op goede zorg voor mens, dier en milieu.”

  • 22 October 2017, 07:53

    Madelon Snelleman: “Spirit in Rotterdam. Heerlijk, vers, gezond, vegan of vega, betalen voor wat je eet.”

  • 22 October 2017, 07:51

    Nicolien Dijkstra: “Ik geef geen restaurant op, maar wel mijn man die elke dag een heerlijke maaltijd op tafel zet die zo duurzaam mogelijk is en vegetarisch en biologisch. In mijn woonplaats en omgeving is er weinig tot geen keus om biologisch te eten, dus eten we thuis af en toe wat uitgebreider en proberen we nieuwe recepten uit. Een kookboek met mooie recepten zou daarom een hele mooie aanvulling geven!”

  • 22 October 2017, 07:48

    Vanessa Raffaela Sibma: “Een heerlijk restaurant in de stad Groningen: Voila.”

  • 22 October 2017, 07:37

    Monique van der Aart: “Omdat inmiddels twee van mijn dochters vegetarisch zijn gaan eten, kan ik wel wat inspiratie gebruiken; dit boek is zeer welkom. Mijn tip voor restaurant is De Dijk in Woubrugge.”

  • 20 October 2017, 16:40

    Rachel Koenders-van der Wee: “Nooit gedacht dit tentje zo te benoemen. Afgelopen woensdag wezen lunchen bij Bagels & Beans in Arnhem. Blij verrast met de vele gezonde en vegetarische gerechten op de kaart en de vele biologische, duurzame en fairtrade producten. Geen mega portie, maar gewoon lekker en genoeg. Ik ben zelf geen vegetariër maar een 'bewuste' (lees: biologische) vlees-eter. Ik eet zelf graag vegetarisch en dit boek zou een goede hulp kunnen zijn om, hopelijk ook mijn man ook in te laten zien dat vegetarisch eten ook hartstikke lekker is en je geen vlees nodig hebt bij iedere maaltijd. Dusss fingers crossed!”

  • 19 October 2017, 16:39

    Marjolein Schuurman: “Afgelopen jaar volgde ik een training in Utrecht en kwam daarbij in een alleraardigst restaurant met een nog aardiger filosofie: Voedselverspilling tegen gaan. Dit restaurant "Instock" is als initiatief ook in andere steden te vinden. Zij halen bij de plaatselijke supermarkt en producenten de producten die niet verkocht werden. Denk hierbij aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis simpelweg omdat er een overschot is. Met deze producten maken zij dagelijks heerlijke gerechten met elke dag weer nieuwe keuze. Met deze tip voor restaurants ding ik graag mee voor het prachtige kookboek. Ik ben onlangs gestopt met roken en nu toe aan het omgooien van mijn (minder goede) eetgewoonten naar een nog gezondere levensstijl. De inspiratie uit dit kookboek gaat mij daar zeker bij helpen.”

  • 18 October 2017, 16:03

    Jose: “Ahhh yeah! Ik volg je! Ik struinde laatst op een kookboek van the green kitchen in een kringloop winkel.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik gelijk dacht: YES! die neem ik mee, maar helaas was de prijs niet echt om blij van te worden. Het was maar 3 euro goedkoper dan een nieuw boek.. Zelf heb ik daar nu even niet het geld voor, maar ik eet sinds kort wel een stuk minder vlees. Ik vind het alleen wel erg lastig om lekkere recepten te vinden.. pinterest struin ik regelmatig af, maar daar zitten mega veel ingrediënten in. Iets dat ik als student niet echt kan veroorloven! En stiekem schotel ik mijn vriend steeds waker vegetarische gerechten voor, en hij houdt echt zó veel van vlees, dat als er al een dag geen vlees is dat hij dit écht mist. Hem moet ik dus ook even overhalen met hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, haha. Als iemand nog tips heeft, let me know! Oh, en nog even op de vraag. VERS in Alkmaar is heerlijk! Het ligt naast het station dus vaak als ik de trein mis of vertraging heb ga ik daar even zitten. Het is echt zo ontzettend leuk ingericht! Ze gebruiken ook veel biologische producten en je kunt als toetje bijv. uit bananenbrood etc kiezen! http://versetenendrinken.nl/ Dit is de website. Zeker een keer de moeite waard om heen te gaan! Ik vind het er heerlijk en de mensen zijn echt heel erg aardig!”

  • 9 October 2017, 19:15

    Marloes: “In Arnhem zit Droom! Landerij de Park, een heel sfeervol, gezellig lunchtentje middenin Park Lingezegen, waar volop gewerkt wordt met (seizoens)groente uit eigen moestuin en verschillende lokale producten. Mensen met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt helpen in de keuken, bakkerij en bediening. Verder zit er een leuke kinderboerderij en een prachtige speeltuin op het terrein. Ontzettend fijn plekje waar je bovendien erg lekker een salade, soepje, tosti, of sandwich kunt eten! :)”

  • 9 October 2017, 11:24

    Suzanne: “Bij Albrecht in Eindhoven”

  • 8 October 2017, 08:29

    Karin: “Mijn favo restaurant is de Boet op Urk. Culinair geniet met prachtig uitzicht over de havens in een ongedwongen sfeer. Puur genieten!”

  • 7 October 2017, 20:55

    Gina beijen: “Tati Nijmegen”

  • 7 October 2017, 09:00

    Astra: “‘Eat by Chloe’ in New York en Boston. Alles is vegan.”

  • 7 October 2017, 08:00

    Resi Jilisen: “Lekker eten met veelal biologische en lokale producten. Gastvrij en unieke lokatie ?”

  • 7 October 2017, 06:25

    Kim: “Vorige week hier geweest: Restaurant LEEN in Utrecht! Goed eten, verse producten met veel vegetarische en vegan opties. Asian Foodshare....heerlijk!”

  • 6 October 2017, 13:20

    Julia van kasbergen: “Heerlijk restaurant met mooie producten. Veel ook uit eigen tuin”

  • 5 October 2017, 11:08

    AnnaB: “Vincent Eilandkeuken in Den Burg”

  • 3 October 2017, 16:25

    Suzie: “Staal of Blender in Haarlem!”