Bietenhummus Spirit
VoorgerechtenRecept vegan bietenhummus
Zo maak je deze lekkere en gezonde vegan bietenhummus van Puur! hotspot Spirit Amsterdam gemakkelijk zelf!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g rode bieten (gekookt)
- 200 g kikkererwten (zacht gekookt of uit blik)
- 1 teentje knoflook
- ½ el komijnpoeder
- ½ el korianderpoeder
- ½ el witte tahin
- ½ dl extra vierge olijfolie
- 150 ml vers citroensap
- snufje zeezout en zwarte peper naar smaak
- voor garnering: radijsjes, enkele kikkererwten, wat fijngesneden rode ui
Bereiding bietenhummus
- Voeg alle ingrediënten voor de hummus, behalve de rode bieten, samen in een keukenmachine en draai tot een gladde pasta.
- Snijd de bieten in stukken, voeg deze toe en draai het opnieuw tot een gladde, romige pasta.
- Voeg wat zeezout en peper naar smaak toe.
- Schep de hummus in een mooie kom en garneer met de schoongemaakte radijsjes, gesnipperde ui en kikkererwten.
Salade van biet met hummus
Vegan recept salade van biet met hummus >>
Hemelse hummus kookboek
Cadeautip: Ben (of ken je) iemand die gek is op hummus? Bestel het Hemelse hummus kookboek. Of gewoon voor jezelf. Hier vind je een voorproefje: vegan recept cashewnoten-avocadohummus.
Recept gazpacho rode biet
Recept gazpacho rode biet >>
Nog meer vegan en vegetarische recepten >>
Reacties (2)
Branka Huljev: “Lekker ???”
Joseph: “Leuk om er bietjes in te verwerken!!”