Glutenvrije chocoladetaart Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal
DessertsHet recept van deze glutenvrije chocoladetaart is van Puur! hotspot Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.
Glutenvrije chocoladetaart
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 el rum
- 200 g suiker
- 300 g amandelen
- 200 g pure chocolade
- 200 g margarine
- 1 mespunt zout
Ganache over de taart
- 125 ml slagroom
- 125 gram pure chocolade
- 100 g witte chocolade
Benodigdheden
- Springvorm
- Mixer
- Keukenmachine
Bereiding
- Alle ingrediënten klaarzetten en afwegen.
- Eieren splitsen. Eiwit in schone, vetvrije kom doen.
- Mix de eidooiers met de rum en de helft van de suiker tot een romig geheel.
- Chocolade samen met de margarine in de oven smelten.
- De amandelen in de keukenmachine malen.
- Roer de gemalen amandelen door het gesmolten margarine-chocolademengsel.
- Roer met een spatel het amandel-chocolademengsel door het eidooiermengsel.
- Mix de eiwitten met de andere helft van de suiker en het zout stijf met de mixer.
- Alles vermengen en in de ingevette springvorm doen.
- Taart 40 minuten in de oven zetten op 175 graden.
- Taart uit de oven halen en laten afkoelen.
Ganache maken
- Slagroom opwarmen en met pure chocolade mengen.
- De taart hiermee bestrijken.
- Witte chocolade in een plastic zakje doen en in magnetron laten smelten.
- Gaatje maken in het zakje en hiermee cirkels tekenen op de taart.
- Met een mes de cirkels op en neer doorkruisen.
Zo krijg je deze mooie afwerking!
Meer lekkere recepten van Hoeve Klein Mariëndaal
Check ook de recepten van de kokostaart en de pompoentaart!
Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem
Lees meer over Hoeve Klein Mariëndaal >>
Nog veel meer lekkere recepten van taarten en desserts >>
Reacties