Winactie Keukenkastje kookboek
ActieBijzonder aan Keukenkastje is dat je de basis ingrediënten van de gerechten, als het goed is, al in huis hebt. Combineer de voorraad uit je keukenkastje en zet binnen no-time de meest verrassende gerechten op tafel, dat is het idee! Keukenkastje is dus handig om je voorraad op te ruimen, om zo restjes op te maken, waarmee je ook nog eens voedselverspilling voorkomt.
Winactie 2x kookboek Keukenkastje
Gefeliciteerd Bianca en Kirti! Jullie zijn de winnaars van kookboek Keukenkastje. Niet gewonnen? Morgen kun je meedoen met een nieuwe Puur! winactie.
Welke inspiratie voor heerlijke recepten vind je zoal in het kookboek? Hier is alvast een voorproefje!
Recepten
Venkel, sinaasappel en kikkererwten salade. Uit de winkel: sinaasappel en venkel. De rest heb je al in huis: mosterd, knoflook, olijfolie, witte wijnazijn, rode ui, kikkererwten.
Pasta met basilicum en avocado. Uit de winkel: avocado en basilicum. Dit heb je al in huis: olijfolie, knoflook, spaghetti.
En mijn favoriet, want ik ben gek op pure chocolade, zeker in combinatie met zeezout: Chocoladetosti’s met olijfolie en zeezout. Uit de winkel: goed knapperig brood of wit zuurdesembrood. Melk- of pure chocolade, zeezout en olijfolie heb je waarschijnlijk al in huis, alhoewel die chocolade ook nét op kan zijn ; )
Bestel kookboek Keukenkastje
Bestel Keukenkastje | Eve O’Sullivan & Rosie Reynolds | Uitgeverij Becht | ISBN 9789 023 01 499 7
Sjors: “Cayennepeper”
Eline: “Sojasaus”
Aleid: “Pasta en rijst”
Xaviera Jamie Jansen: “Ik kan niet zonder Herbamare. Een heerlijk produkt!”
Bianca: “Vandaag de keukenkastjes uitgeruimd en een deel van de voorraadkast. En toen bleek dat we alles wel érg op voorraad hadden. Van ellende maar wat gezonde muffins gemaakt. Wat we eigenlijk altijd in huis hebben: kokosmelk en rijst. Een blik of eh... 9 en een zak (á 10 kilo) of eh... 2.”
Kirti: “Ik zou graag kunnen zeggen dat ik ingrediënten heb die ALTIJD op voorraad zijn, maar helaas. In mijn chaotische keuken grijp ik zelfs naar de échte basics als bloem, olie, ui en pasta nog eens per jaar nog mis. Gelukkig heb ik altijd wel heel veel andere dingen staan, zoals blikvis, peulvruchten in blik, gember, een mega hoeveelheid kruiden uit allerlei werelddelen, tomatenpuree/blokjes/passata, en ga zo maar door. Met een beetje creativiteit is er altijd genoeg om een complete maaltijd op tafel te kunnen zetten, zonder de deur uit te hoeven.”
Saskia: “Kikkererwten, couscous en tonijn hebben wij altijd in huis!”
Esther: “Altijd shoyu, mirin en gember in huis omdat je er zoveel mee kunt doen. Heerlijke smaaksensaties!”
Linda: “Extra virgin olive oil; omdat ik, net als Jamie Olive(r), eraan verslaafd ben! Èn gepelde tomaten en tomatenpuree in blik; omdat deze in zoveel recepten gaan, waaronder de fantastische bolognese saus van Matt Preston uit zijn '100 beste recepten'.”
Willem: “Pesto. Met een goede pesto kun je zelfs van oud brood nog een acceptabele maaltijd maken.”
Gonneke: “Mijn favoriete keukenkastje-ingrediënt is: balsamico! Ik gebruik het in de sla, maar ook in andere gerechten. bijvoorbeeld in eigen gemaakte tomaten-chutney.”
Betsie: “Mijn favoriet is de biologische kokosolie. Daar kan je, buiten het bakken, koken en braden om, nog zovéél meer mee doen.....droge huid? kokosolie; droge haren of van die "springharen" als het winter is?....doe er maar wat kokosolie in, is het zo weer weg!”
Mieke Schepens: “Rijst, amandelmelk, kaneel, zonnebloemolie, olijfolie, uien”
Henriette Leeuwis: “Mijn favoriete keukenkastje ingrediënt is olijfolie. Heerlijk voor het maken van een dressing, maar ook om te te gebruiken bij het koken van pasta,of om vlees in te braden met een klontje boter. enz enz enz”
Grete Karina: “Mijn favoriete keukenkastje ingrediënt is Koriander, een heerlijk kruid om mee te kokkerelen! Daarnaast ben ik altijd blij als er knoflook en uien in de kast staan.”
Marja Legius: “Olijfolie, kaneel en kerriepoeder, rijst”
Michelle: “Eieren! Gekookt eitje, gebakken ei, bij de nasi, quiche of als ingredient als ik iets ga bakken”
Angela: “Kaneel! Wij gebruiken met ons gezin zeker een potje per week; over de havermout, kwark, yoghurt etc. Soms met een lekkere kop koffie á la 'pumpkin spice latte' of door een warme melk met honing voor we naar bed gaan..”
Annabelle: “Rijst,ketjap,knoflook,peper,zout”
Anita H.: “Gember!”