Shapas = sherry + tapas!
NieuwsWil jij het nazomergevoel ook zo graag nog even vasthouden? Geniet met volle teugen van de laatste warme zonnestralen en organiseer met lekker weer spontaan jouw picknick. Nodig jouw vrienden, buren of familie uit en geniet van shapas: sherry wijnen met lekkere tapas. Achter in je tuin, op je balkon, op het strand of in het park.
Hoe proef je sherry?
Proef je meerdere sherry wijnen? Start met droog en ga daarna naar zoet. Ofwel van licht naar donker gekleurd. Start met de fino (de lichtste en meest droge sherry) en eindig met de donkergekleurde, zoete moscatel en ten slotte de pedro ximénez. Natuurlijk is het extra lekker als je sherry wijn combineert met lekkere hapjes. Shapas = sherry + tapas.
Shapas: Welke tapas is het lekkerste bij sherry wijn?
Wat denk je van olorosso met prachtige chioggia bietjes, gegarneerd met feta en groene kruiden op een bedje van salade? Als groenteliefhebber heb ik geluk: De drogere sherry wijnen zijn lekker met olijven, pepertjes, asperge, artisjok, tomaat, een frisse salade of een koud soepje. Mijn favoriet, de amontillado past heel goed bij groente. Of probeer deze amandelachtige sherry wijn met een risotto met paddenstoelen.
Zoetere sherry wijnen combineer je het beste met een zoet dessert of blauwe kaas. Tips over welke hapjes het lekkerste zijn bij de verschillende soorten sherry lees je via Sherry, alle ins en outs. Laat je reactie achter met jouw favoriete shapas, als tip voor iemand anders! Dat kan onderaan dit bericht.
Inspiratie voor jouw sherry proeverij!
Op Facebook @Puuruiteten zie je een kleurrijk filmpje, ter inspiratie voor jouw sherry proeverij. Geniet ervan. Salud!
Wil je weten waar sherry vandaan komt? Puur! uit eten ging op zoek naar het verhaal achter sherry en bezocht de bodega’s in Jerez de la Frontera. Een smakelijke tip voor een culinaire reis naar Andalusië!
Meer weten over de sherry week? >>
Jugos10.net: “Buenas Que tiempo has dedicado a tremendo a porte y hay muchas cosas que no conocía que me has aclarado, esta espectacular.. te quería reconocer el espacio que dedicaste, con unas infinitas gracias, por preparar a gente como yo jojojo. Saludos”