Winterse salade met geroosterde wortel, avocado, sinaasappel, quinoa Aangenaam Thuis
HoofdgerechtenRecept winterse salade van Aangenaam Thuis in Haarlem
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 g quinoa
- 1 tl komijnzaad / 1 tl venkelzaad
- 1 avocado
- 1 pastinaak
- 1 teen knoflook
- 4 wortelen
- 100 g gemengde salade met rucola
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 30 g hazelnoten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de sinaasappel en citroen doormidden. Schil de pastinaak en snijd deze in de lengte in 8-en, was de wortelen en doe ze samen in een ovenschaal.
3. Voeg olijfolie, knoflook het grootse deel van de zaadjes, scheutje rode wijnazijn, peper en zout toe. Meng goed, leg de halve sinaasappels en citroenen bovenop en zet 30 min. in de oven.
4. Kook de quinoa in 15 minuten gaar, giet af en breng op smaak.
5. Rooster de hazelnoten voorzichtig in een droge koekenpan en hak fijn.
6. Haal de pit uit de avocado en snijd in lange repen.
7. Haal de wortelen uit de ovenschaal, knijp de citroen en sinaasappel in de schaal uit, voeg eventueel nog wat olie toe en je hebt je dressing.
8. Meng alles in een grote slakom, doe de hazelnoot en de rest van de zaadjes bovenop en serveer met de quinoa.
Frisse wintersalade van De Groene Kookacademie
En wat denk je van deze frisse vegan wintersalade van De Groene Kookacademie?