Cheesecake met bastognekoek

Desserts
Naar item

Recept cheesecake van restaurant Dining 56 in Arnhem

Ingrediënten voor 4 personen

Recept cheesecake

  • 150 g roomkaas
  • 15 g crème fraîche
  • 40 g  suiker
  • 2 g  vanille
  • 1 st biologische citroen
  • 1 st biologisch ei
  • 20 g eidooier

Verwarm de roomkaas in een passende bekken au bain-marie tot deze mooi gesmolten is. Voeg nu de suiker en de merg van de vanillestokjes toe. Doe de leeg geschraapte vanillestokjes in de vanillesuikerpot. Rasp de schil van de citroen erdoor en als laatste de crème fraîche. Roer dit nu eerst stevig door. Spuit een passende bak of vorm in met pancoating en bekleed deze met bakpapier en spuit hem nogmaals dun in met coating. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng nu de eieren en de dooiers goed door het beslag en stort deze in een passende bak of vorm. Zet de cheesecake in de oven en bak deze 5 min., zet de oven vervolgens terug naar 90 graden en laat de cake nog eens 14 min. nagaren. Laat de cake goed koud worden.

Lemon-curd en bastognekoek

Deze zijn ingekocht, de lemon-curd koopt Dining 56 bij de biologische winkel en de bastognekoek is verkrijgbaar bij de supermarkt. De curd in dit gerecht wordt verwerkt in een spuitzakje of een cornet. Je kunt voor dit gerecht 5 bastognekoeken pletten in een plastic zakje met een steelpan, zodat er een poederachtige crunch ontstaat.

Amarant

De amarant haalt Dining 56 bij de biologische winkel. Poffen van dit product is heerlijk, het is zeer krokant en heeft een nootachtige smaak. Vul een steelpan voor de helft met zonnebloemolie en verhit deze tot 200 graden. Strooi hier voorzichtig de amarant in en je merkt dat deze gelijk poft en gaat drijven. Schep deze er uit met een theezeef en leg het op papier. Bestrooi met een snufje zout en wat poedersuiker. Laat goed afkoelen in droge lucht.

Sereh gelei

  • 4 dl water
  • 2 stengels citroengras
  • 25 gr suiker
  • 1 gr zout
  • 2 gr agar

Breng het vocht aan de kook en snijd de citroengras ragfijn. Doe het zout en de suiker bij het vocht en voeg de citroengras toe en breng het geheel aan de kook. Laat de vloeistof een uur zachtjes trekken. Zeef de vloeistof en voeg de agar toe. Laat de vloeistof zachtjes pruttelen tot je 2 dl over hebt. Stort de gelei op een plat bord. Als deze afgekoeld is, steek of snijd de gelei in de gewenste vorm.

recept cheesecake dining56 arnhem

Meer lekkere dessert recepten van Puur! chefs >>

Reacties