5 ingrediënten vegan – boek + winactie
Actie5 ingrediënten vegan boek
5 ingrediënten vegan is onze nieuwe Puur! boekentip. Snel, gemakkelijk en lekker vegan koken? Met het kookboek van Katy Beskow kan dat. Veel mensen denken dat veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend is, maar dat hoeft niet. In het kookboek ‘5 ingrediënten vegan’ staan meer dan 100 veelzijdige recepten. Van ontbijtjes tot desserts. Je kunt dus heerlijke vegan maaltijden op tafel zetten met slechts vijf ingrediënten. Het boek laat zien hoe je het beste uit je keuken kunt halen, zonder dat je een waslijst aan ingrediënten hoeft te halen.
Een mooie kleurrijke, gedekte tafel. Met mediterrane baguettes, pitabroodjes met Griekse salade en pittige bonen-avocadowraps.
Winactie 5 ingrediënten vegan
Gefeliciteerd Marly, Sietse en Wilhelmien! Heb je deze keer niet gewonnen? Hou dan de volgende Puur! uit eten winactie in de gaten.
Heb jij interesse in kookboek 5 ingrediënten vegan? Dan heb je geluk want we mogen er drie weggeven. Wil jij kans maken? Volg dan deze twee simpele stappen:
- Laat een reactie achter onder dit artikel voor wie jij gaat koken.
- Tag diezelfde persoon onder het social media bericht en tag @puuruiteten.
Met deze simpele stappen maak jij kans om één van de drie kookboeken te winnen!
5 ingrediënten vegan recept
Deze heerlijke Zuid-Amerikaanse klassiekers zitten vol met authentieke smaken. Op tafel staan gebakken enchilada’s met zoete aardappel en een Mexicaanse maissalade.
Recept gebakken enchilada’s met zoete aardappel
voor 4 personen – geschikt om in te vriezen
- 1 el zonnebloemolie
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
- 1 groene paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 2 tl milde chilipoeder
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- snuf gerookt zeezout
- 8 zachte tortillawraps
Deze Mexicaanse klassieker zit vol met authentieke smaken. Je kunt dit recept ook als basis gebruiken en naar hartenlust variëren met andere ingrediënten, zoals kidneybonen, vegan kaas, uien en zelfs geraspte pure chocolade. Ik serveer deze enchilada’s graag met een maissalade.
Bereiding enchilada’s uit 5 ingrediënten vegan
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de zoete aardappel en groene paprika 5 minuten, tot de paprika zacht begint te worden. Roer af en toe.
- Voeg de chilipoeder en tomatenblokjes toe en roer alles goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het 20-25 minuten sudderen, tot de zoete aardappel zacht begint te worden.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Haal de pan van het vuur en breng het geheel op smaak met een snuf gerookt zeezout. Schep er 4 eetlepels tomatensaus (zonder stukjes aardappel en paprika) uit en houd dit even apart.
- Leg een tortillawrap op een schoon werkblad en schep 2 eetlepels van het groentemengsel in het midden aan. Vouw de zijkanten en onder- en bovenkant van de wrap naar binnen, zodat je een gesloten pakketje hebt. Leg dit in een rechthoekige ingevette ovenschaal. Herhaal dit voor de zeven andere wraps en leg ze allemaal dicht tegen elkaar aan in de schaal.
- Sprenkel de apart gehouden tomatensaus over de enchilada’s en zet ze 30-35 minuten in de oven, tot de randen goudbruin kleuren.
Tip: voor een levendige kleur en een vleugje frisheid voeg je vlak voor het opdienen nog wat snel ingelegde uien, koriander en een scheutje limoensap toe.
Eenvoudig en lekker makkelijk: kokosdahl en supersnelle kikkererwtenmasala.
5 ingrediënten vegan kopen
Favoriete vegan kookboeken
Wat zijn mijn favoriete vegan kookboeken? Bestel ze als cadeautip voor een vriend(in) die meer plantaardig wil eten. Of lekker gewoon voor jezelf : )
Vegan recepten e-book
Download jouw gratis Puur! vegan recepten e-b0ok. Met 30 lekkere gerechten van de Puur! uit eten chefs.
Sietse de Vries: “Leuke actie! Dat lijkt me een heel fijn kookboek. Er is niet elke dag even veel tijd om te koken, dus een kookboek met lekkere recepten die snel te bereiden zijn, is super handig. Ik wil graag een van recepten koken voor mijn moeder, die een steeds grotere fan van de vegan keuken aan het worden is.”
Tilly: “Ik doe heel graag mee met deze leuke actie! Uit het boek zou ik iets koken voor partner @nigelhus en onze kinderen. We eten vaak vega(n) en staan altijd open voor nieuwe inspiratie. :) Groetjes Tilly”
Lydia: “Langzamerhand eten wij steeds vaker vegan. Helaas heb ik nog geen snelle geslaagde vegan-recepten in m’n routine, dus zo’n kookboek lijkt me ideaal om uit te koken voor mijn man Jonas en twee kinderen.”
Astrid: “Heb als vegetarisch kok een kookboeken-tic 🙃.... Je kunt er nooit genoeg hebben toch....?Heerlijk om inspiratie op te doen en samen mijn nichtje Kelly Smid, die net zo nieuwsgierig is naar de recepten in dit boek als ik dat ben... zijn we altijd op zoek naar nieuwe leuke vegan recepten, dus.... Puur! uit eten, met dit kookboek duiken Kelly Smid en ik graag de keuken in! 👩🏼🍳👩🏼🍳”
Aline Bouma: “Dit lijkt me echt helemaal geweldig. Wat een inspiratie voor een heerlijke maaltijd samen met m'n vriendin Tamara”
Wilhelmien: “Ik ga koken voor mijn lieve dochter Nina, gewoon omdat ik zoveel van haar hou ❤️”
Sanne: “Leuk, ik kook graag voor Renee. Lijkt me een leuk boek.”
Melanie: “Leuk! Als ik win, dan ga ik voor mijn moeder Pia (@piavdlinden) koken. 😊”
Anita H.: “Ik nodig graag vriendin Rietje Gret uit voor een vegan etentje.”
Greenermillenial: “Wat een leuke actie @puuruiteten! Ik kook heel graag samen met @mkkinthesky en ben altijd op zoek naar nieuwe receptjes!”
Christel: “Ik zou graag weer eens lekker en makkelijk willen koken voor mijn ouders, oom en tante. Mijn nichtje en haar vriend en natuurlijk voor mijn gezinnetje. Helaas kan dat door corona niet samen maar apart kan natuurlijk wel. Handig is dan dit kookboek om elke keer weer uit te koken!”
Maroussia: “Ik zou graag willen koken voor mijn beste vriendin🌱🥗”
Imina: “Zucht... dit lijkt me super lekker! Ik zou zeker koken voor mijn vriend Sharmaake (@rijschoolsharmaake). We eten al een tijdje door de weeks vegetarisch, maar zouden wel wat meer variatie en creativiteit kunnen gebruiken”
Marly Korsten: “Ik zou willen koken voor mijn zoon Wisse om te laten proeven dat zonder vlees ook heel lekker kan zijn 😊”
Evelien Hillebrand: “Jaaaa ik zou heel graag een recept uit dit mooie boek willen maken voor mijn lieve vriendin Judith. En haar daarna dit boek willen geven! Trust me....she is worth it😉”
Renee van Stijn: “Zou heel graag koken voor mijn vriend @sundayzoo. We zijn al jaren bezig om kleine aanpassingen in ons dieet te maken. Steeds minder vlees, en waar kan eten we vegan. Ben benieuwd naar dit kookboek, daar krijgen we vast meer inspiratie van!”