Winactie het kookboek van de Veldkeuken

Actie
Naar item

De winnaars van het kookboek van de Veldkeuken zijn bekend: Gefeliciteerd Eveline van Stuijvenberg en Susan Kleissen. Jullie hebben het mooie kookboek van de Veldkeuken gewonnen. Check de nieuwe winactie op puuruiteten.nl/actie en houd @Puuruiteten via facebook, twitter en instagram in de gaten!

Er is een heel mooi kookboek van Puur! restaurant de Veldkeuken verschenen! En jij kunt een exemplaar winnen. Hoe doe je mee? Laat onderaan dit bericht weten wat jouw ervaring bij de Veldkeuken is. Ben je nog niet bij de Veldkeuken in Bunnik geweest? Laat je inspireren door de onderstaande foto’s en vertel waarom jij hier graag een volgende keer Puur! uit eten wil. Wie weet ben jij één van de twee gelukkige winnaars van het kookboek van de Veldkeuken. O ja, en het helpt ook als je dit bericht wilt delen via facebook, twitter en instagram. Leuk als je daarin @Puuruiteten en @Veldkeuken wilt taggen, dan zien we jouw bericht.

Boekpresentatie kookboek de Veldkeuken

Jeannette van Mullem van Puur! uit eten was vanmiddag uitgenodigd voor de boekpresentatie bij het begin dit jaar prachtig vernieuwde restaurant op Landgoed Amelisweerd. De trotse eigenaren Juliëtte Borggreve en René van der Veer presenteerden het boek samen met Femke de Winter-Went, de schrijfster en fotografe van het boek en al jarenlang gepassioneerd kok bij de Veldkeuken.

Veldkeuken kookboek

Van links naar rechts: Femke, Juliëtte en René bij de Veldkeuken in Bunnik.

Bestel het kookboek van de Veldkeuken hier!

Het leeuwendeel van de recepten is eenvoudig zelf te maken. Alleen bij het brood bakken heb ik daar mijn twijfels over. Dat is zo lekker!

Veldkeuken Bunnik

Iedere keer als ik bij de Veldkeuken ben, sla ik een voorraad in van misschien wel het lekkerste brood van Nederland. Speltbrood met pompoenpitten en spelt met hazelnoten en pruimen zijn bij mij favoriet.

Veldkeuken Bunnik

In het kookboek vind je meer dan 70 lekkere, vegetarische recepten: Van taarten, quiches, salades en sandwiches tot de beroemde Veldkeukenbroden.

Veldkeuken Bunnik

Puur! genieten, want de Veldkeuken haalt zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek. Liefst van het omringende landgoed Amelisweerd. En alles is ook nog eens 100% biologisch. Dit is jouw kans om deze heerlijkheden zelf thuis klaar te kunnen maken. Laat je inspireren door de recepten en ga vooral zelf ook eens Puur! uit eten in Bunnik.

Veldkeuken Bunnik

Gefeliciteerd de Veldkeuken & team met de geboorte van jullie eerste kookboek!

Veldkeuken Bunnik

Wil jij kans maken op één van de twee exemplaren van het kookboek van de Veldkeuken? Laat je reactie hieronder achter en deel dit bericht via social media. Eind september maken we de winnaars bekend via dit bericht, facebook en twitter.

Wat is er Puur! bij de Veldkeuken in Bunnik?

Puur! uit eten restaurants in Utrecht

Veldkeuken Bunnik puur uit eten restaurants utrecht biologisch

Nóg meer biologisch uit eten in Utrecht >>

Reacties (51)

  • 5 November 2015, 20:10

    Sandra: “Ik maak heel graag kans. Ik heb de actie gedeeld op twitter (https://twitter.com/Xsajo/status/662346228122931201)”

  • 30 September 2015, 09:48

    Kristine: “ik kook het liefst met streekprodukten en ik ben nog op naar nieuwe simpele gerechtjes met streekprodukten ik experimenteer heel”

  • 28 September 2015, 13:30

    Jeannette van Mullem: “Gefeliciteerd Susan! Laat je je adres weten door een e-mail te sturen naar info@puuruiteten.nl? Dan komt het kookboek van de Veldkeuken binnenkort naar je toe.”

  • 28 September 2015, 13:27

    Jeannette van Mullem: “Gefeliciteerd Eveline! Laat je je adres weten door een e-mail te sturen naar info@puuruiteten.nl? Dan komt het kookboek van de Veldkeuken binnenkort naar je toe.”

  • 16 September 2015, 00:41

    Anita H.: “Lijkt me erg de moeite waard. Ik doe mee.”

  • 13 September 2015, 11:54

    Caro: “Ik heb het stiekem al ingekeken: Mmooi en Llekker ziet het eruit. Echt zin om nieuwe inspiratie op te doen, met bv de producten van ons eigen Landje.”

  • 13 September 2015, 11:50

    M. Klink: “Lijkt me een prachtig boek, om meer te verdiepen in het koken met natuurlijke ingrediënten. Ik ben erg benieuwd de recepten te proeven en het anderen voor te zetten.”

  • 13 September 2015, 10:19

    Patricia Alver: “Het is vaak zo moeilijk om nieuwe recepten te verzinnen. Ik vind het leuk ze te maken maar dan heb ik wel de "handleiding" nodig. Dus daarom wil ik dit boek graag winnen. Neem mij maar mee in de verloting @Puuruiteten en @Veldkeuken (y)”

  • 13 September 2015, 08:01

    Nakita: “Lijkt me super om te winnen omdat ik graag nieuwe ideeën wil voor als ik binnenkort examen wil gaan doen”

  • 12 September 2015, 22:09

    Jens: “Leuk om aan mijn vrouw kado te geven!”

  • 12 September 2015, 21:37

    Rianne: “Dit lijkt me een prachtig boek om de keuken in ons nieuwe huis mee uit te proberen.”

  • 12 September 2015, 21:20

    SILVIE: “LAAT MAAR KOMEN OM ALLES UIT TE PROBEREN.”

  • 12 September 2015, 18:31

    Ester: “Dit lijkt me een geweldig boek! Puur, biologisch, duurzaam, verfijnd en verrukkelijk, zoals we het eten kennen bij de Veldkeuken!”

  • 12 September 2015, 15:23

    Sandra van der Ree: “Graag zouden we wat meer puur natuur willen gaan eten, maar zomaar het bos of veld instappen is best een beetje een dingetje. Worden we dan niet raar bekeken, of op de bon geslingerd door de plaatselijke boswachter en loop je niet te kans om net dat ene besje te verorberen, dat nu juist niet geschikt is om te consumeren? En wat brouw je dan van je vers geplukte groene blaadjes, bloemen en andere lekkernijen? Een beetje hulp is dus van harte welkom ?”

  • 12 September 2015, 14:06

    Marlou: “Gefeliciteerd de Veldkeuken en natuurlijk wil ik Puur! uiteten. Als ik die mooie biologische hapjes zie loopt me het water in de mond! Maar een heel kookboek vol met overheerlijke inspiratie kan ik ook zeer zeker gebruiken.”

  • 12 September 2015, 09:36

    Esther Heijgen: “Ben erg benieuwd naar deze heerlijke recepten,,,”

  • 12 September 2015, 08:47

    Chantal Buytendijk: “Op onze zorgboerderij werken we bd en zo eten we dus ook. Ik kook daar altijd graag rechtstreeks van het land maar ook vind ik het een uitdaging om met (on)kruiden of bloemen ed te koken. Daarom altijd nieuwsgierig naar hoe anderen dat doen en of ik iets nieuws op kan pikken. Mega nieuwsgierig naar jullie kookboek dus ook!”

  • 12 September 2015, 08:42

    Marion Poeste Thomas: “gaaf, ik ken deze manier van ''koken'' nog helemaal niet. maar ben er erg nieuwsgierig naar. Gedeeld via facebook- marion.thomas.33 & twitter (mybook1990) .Groetjes Marion Poeste Thomas”

  • 12 September 2015, 08:37

    Ingrid: “Lijkt me een leuk én lekker boek, waar ik graag een kans voor waag”

  • 10 September 2015, 12:13

    Ryder: “Tijdens mijn studie had ik de gelegenheid een keer per maand om te lunchen wat verzorg werd door veldkeuken, het was een van de dingen waar we met z'n allen naar uitkeken. Ik weet heel goed dat er een keer geen lunch was van hen en iedereen vond het vreselijk. Het was altijd weer een feest, ik zou heel graag kookboek willen hebben zodat ik, nu de studie klaar is, om thuis kan koken al het lekkers wat ze hebben. Keep up the good work!”

  • 8 September 2015, 08:40

    Nina: “wauw wat een bijzonder kookboek! Ben heel benieuwd naar deze recepten!”

  • 7 September 2015, 18:59

    Riekie Bos: “wat een onwijs mooi kookboek, ik waag een kansje en duim alvast! Ben heel benieuwd naar de recepten en ga er graag mee aan de slag. duim duim duim en groetjes van Riekie”

  • 5 September 2015, 21:36

    Judith: “Altijd een feest om verwend te worden door het heerlijks wat de Veldkeuken te bieden heeft, en het enige adres wat ik ken waar ik een bambuchino kan drinken. Je proeft er echt de liefde waarmee alles gemaakt is en het is geweldig dat ik ( met mijn strenge dieet) hier altijd lekker kan eten. Heb het boek gelijk als kadootje op laten sturen naar mijn zus. En nu kans om er zelf een te winnen, ja dat wil ik wel. Prachtig trouwens hoe het bloesje van Juliëtte matcht met het boek ? veel sukses met de verkoop van het boek!”

  • 4 September 2015, 20:53

    Jeannine: “Njam, die recepten zou ik wel eens willen uitproberen!”

  • 3 September 2015, 20:53

    Wies van Ravenswaaij: “Ik heb op beide locaties wel eens geluncht: de omgeving is geweldig, mooie zitjes, veel informatie over de omgeving en heerlijke Biologische producten op de kaart! Een aanrader!”

  • 3 September 2015, 19:57

    Sand spitaels: “mooie actie”

  • 3 September 2015, 16:54

    Robin: “Het kookboek ziet er zeer interessant uit en heeft leuke recepten, dit zou zeker leuk zijn om te winnen en één van de recepten uit te testen en te proeven.”

  • 3 September 2015, 15:24

    Annemiek: “Hartelijk Gefeliciteerd Juliëtte, René en Femke met het verschijnen van jullie mooie kookboek. De prachtige 'cover' doet vast niet onder aan de inhoud. Ik wens het kookboek een fijne ontwikkeling toe in onze wereld.”

  • 3 September 2015, 15:05

    Frans de Bruin: “Lijkt mij fantastisch om toe te voegen aan mijn kookboeken assortiment.Echt uitzonderlijk goed en verrassend”

  • 3 September 2015, 11:52

    Christi wagemakers: “Door deze recepten. Word ik vast niet uit het veld geslagen. Ben dol op recepten die eenvoudig zelf te maken zijn.”

  • 3 September 2015, 11:29

    Mark: “Terwijl ik dit typ geniet ik van een heerlijke lunch met thee in de Veldkeuken. Het is weer een feestje en ik wil hier snel weer naar toe! Als het om de hoek zat, kwam ik hier nog vaker (misschien een vestiging in omgeving Waalre starten?) Het kookboek is een geweldig idee om deze topsfeer in huis te halen.”

  • 3 September 2015, 08:35

    Joseph: “In mijn tuintje groeit peterselie, basilicum, thijm en rozemarijn. Lekker om te eten maar niet zo spannend of avontuurlijk als eten uit de natuur :) Ben nog nooit bij de veldkeuken geweest en aan de foto's te zien heb ik heel wat gemist! Het lijkt me fantastisch om met dit mooie boek aan de slag te kunnen gaan, fingers crossed...”

  • 3 September 2015, 08:08

    Karin: “Begin oktober wordt mijn man vijftig. Hij wil geen groot feest, maar met zijn gezin lekker lunchen en taart eten bij de Veldkeuken. Hoe leuk zou het zijn als hij dan een exemplaar van dit prachtige boek zou krijgen!? En er schuilt een kok in hem, die al een tijdje staat te trappelen om meer naar buiten te mogen komen. Als er één boek is waarmee dat moet lukken...!”

  • 3 September 2015, 07:37

    Marja: “Om mijn collega te verwennen, die graag kookt voor mensen die even niet zo lekker in hun vel zitten.”

  • 3 September 2015, 07:10

    Katleen: “Recepten zien er heerlijk uit! Zou graag het boek winnen”

  • 2 September 2015, 19:35

    Stephan: “Dit lijkt mij echt een heel leuk boek. Sinds kort de (on)mogelijkheden aan het ontdekken van het eten uit de natuur. Ik moet zeggen dat het een spannende, maar heel leuke ervaring is. Dit boek zou ik graag winnen! Uiteraard zal ik hem delen via Facebook.”

  • 2 September 2015, 19:27

    Angelina Jolein: “Mijn ervaring bij de veldkeuken: tip voor een bijzonder moment, reserveer een high tea, je zult versteld staan van de (h)eerlijke gerechtjes/ broodjes/hapjes en vergeet daarbij niet een (h)eerlijke kruidenthee te drinken. De sfeer is er gemoedelijk/gezellig, tijd om iets te vieren of zomaar bijkletsen met je vriendinnen, wacht niet langer en kom naar de VELDKEUKEN! (oh ja en ervoor of erna een mooie wandeling langs de Kromme Rijn maken hoort daar natuurlijk ook bij!)”

  • 2 September 2015, 17:46

    Debbie: “Het ziet er allemaal superlekker uit! Dat zou ik zelf ook wel eens willen maken. Ik doe dus graag mee met de winactie. Ik heb de actie gedeeld via Twitter (debbeltje1982)”

  • 2 September 2015, 17:46

    Anneke: “Iedere keer als ik bij de Veldkeuken in Amelisweerd ben, krijg ik een vakantie gevoel. Het mooiste plekje van Nederland met de heerlijkste lunches. Altijd benieuwd geweest wat er in die lekkere soepen gaat! Het recepten boek staat op mijn verlanglijstje ;-)”

  • 2 September 2015, 14:54

    Mariska van Ruiven: “Nog nooit bij jullie gegeten, maar dit klinkt in ieder geval goed! Boek kan ik goed gebruiken ter inspiratie....”

  • 2 September 2015, 12:11

    Nelise: “Dat boek wil ik heel graag hebben! Weleens bij jullie geluncht en hier en daar op markten jullie brood gekocht. Wil de recepten graag uitproberen.”

  • 2 September 2015, 10:48

    Kitty Schaap: “Ik ben altijd koortavhtig op zoek naar ideeën om alle producten uit mijn moestuin en boomgaard te verwerken!”

  • 2 September 2015, 10:45

    Petra: “Ik hou van puur eten. Goed voor je lijf, lekker genieten en goed voor de natuur. Ik kom graag een keer samen met mijn vriend bij jullie genieten!”

  • 2 September 2015, 09:56

    Susan: “Wij zijn nog niet geweest, maar zijn heel benieuwd! Mijn vriend is kok, dus wij eten bijna nooit samen...zou PUUR genieten zijn om dat bij jullie te doen! Van hem heb ik geleerd dat je niet teveel poespas moet toevoegen, hij gebruikt soms alleen peper en zout en dan nog smaakt het waanzinnig! We hebben nu een grote tuin, dus ruimte voor wat eigen kweek (tomaten, courgette, sla, kruiden), graag zouden we wat inspiratie bij jullie opdoen en een kijkje in de keuken nemen!”

  • 2 September 2015, 09:43

    AR: “Ik ben zelf niet zo'n kok; inspiratie komt bij mij niet vanzelf. Nu kookt mijn vriend de heerlijkste dingen met verse groenten uit onze moestuin. Graag wil ik hem ook eens verrassen met lekkere gerechten, en dit boek lijkt me veel (h)eerlijke recepten te bieden!”

  • 2 September 2015, 09:16

    Marleen: “Als student wonende op de Uithof kwam ik graag langs voor een lekkere lunch of een kopje koffie. Als student-af volgt er verandering en verhuizing. Maar genoeg ruimte voor een thuis-veldkeuken!”

  • 2 September 2015, 08:48

    Lisette: “Jaren geleden tijdens een koude winter ontdekten we na een gure wandeling De Veldkeuken. We dronken er koffie en aten een stuk taart en omdat het zo lekker was daarna samen nog een stuk.... En nu is er een boek? Mmmmm dat smaakt naar meer!”

  • 2 September 2015, 08:10

    Eveline van Stuijvenberg: “De Veldkeuken: warme herinneringen aan de wandelingen kangs de Kromme Rijn met oud-huisgenoot C. Destijds puur studie-ontwijkend gedrag, dit deden we altijd tijdens de tentamenweken. Nu herbergt de Veldkeuken de herinnering aan de studietijd, wonen in Utrecht en aan die huisgenoot. Marcel Proust beweerde al dat herinneringen kunnen worden herbeleefd door eten en smaken. Ik wil graag koken uit het boek voor de lieve huisgenoot, om samen te herbeleven met de pure smaken uit het kookboek van de Veldkeuken.”

  • 2 September 2015, 08:02

    Inge: “Met dit gezonde kookboek hoef ik niet meer naar lekkere en 'pure' gerechten op zoek. Dan weet ik zeker dat ik de heerlijkste maaltijden op tafel zet en beleven mijn gasten veel eetpret.”

  • 2 September 2015, 08:00

    Judith: “Vanwege de heerlijkste soepen, de beste quiches, de lekkerste broodjes en dat gecombineerd met top thee! Omdat er een gezellige, relaxte, kindvriendelijk sfeer hangt. Met het kookboek kan ik de fijne Veldkeukensfeer in huis halen”

  • 2 September 2015, 07:50

    Kim: “Zelfs om 8:45 uur krijg ik bij het zien van deze prachtige hapjes al trek!! Die wil ik wel uitproberen! Grtz, Kim”